Zuidoost-Aziatische kookworkshops in Albertusgebouw

DIDAM – Bruno Oudmayer en zijn vrouw Sofia houden in januari en februari een aantal exotische kookworkshops in de keuken van het Albertusgebouw in Didam. De eerste drie workshops hebben een Zuidoost-Aziatisch thema.

Kruiden op een Vietnamese markt.
Kruiden op een Vietnamese markt.

Op donderdagavond 22 januari ligt de nadruk op de Vietnamese keuken, op 5 en 12 februari komen ook Cambodjaanse en Laotiaanse gerechten aan bod. “Er komt van alles voorbij, van populaire beef satés en frisse salades tot de karakteristieke lahp (salade met geroosterde rijst) en de amok (een vis- of kip-stoofpotje)”, zegt Sofia. “We proberen iedere avond een gevarieerd menu te bereiden met koriander, basilicum en munt, maar ook gember wordt veel gebruikt. Na afloop eten we alles gezamenlijk op.”

De deelnemers kunnen één van de workshops volgen (35 euro per avond) of twee avonden combineren (65 euro). De kosten zijn inclusief alle ingrediënten en een drankje bij het koken en het opeten. “Dit is weer eens wat anders dan aardappels, vlees en groente”, vertelt Bruno. “Vooral de Zuidoost-Aziatische keuken is heel gevarieerd, van pittige gerechten met chillie pepertjes tot heerlijk geurende schotels vol verse kruiden. Licht verteerbaar en heel gezond.”

De workshops beginnen om 18.30 uur en eindigen rond half tien. Voor informatie en opgave kan de website www.kokenindidam.wordpress.com worden geraadpleegd. Bij voldoende belangstelling willen Bruno en Sofia later dit jaar nog meer workshops organiseren, zowel met de Zuidoost Aziatische keuken als uitgangspunt, maar ook met Spaanse en Libanese gerechten.