Zes dagen carnaval in Vlègeldarp begint met Olde Wievenbal

BEEK/LOERBEEK – Carnaval in het Vlègeldarp begint al op donderdag 20 februari. Vanaf 11.41 uur is er het traditionele Olde Wievenbal langs de diverse kroegen in Beek.

Het Olde Wievenbal begint met een brunch bij café de Steenbok, vervolgens gaan de ‘olde wieven’ naar eetcafé Sam Sam om bij partycentrum De Dèèl af te sluiten met een schnitzelbuffet.

Vrijdag 21 februari gaan alle kinderen van basisschool het Rondeel om 11 uur in een grote optocht naar het Vlègelhuus om daar samen met jeugdprinses Nora de eerste, haar gevolg en de jeugdraad van elf, onder begeleiding van DJ Guus, feest te vieren. ‘s Avonds is er de Vlègeldisco voor leerlingen vanaf groep 6 van de basisschool tot en met het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs. DJ Roan zorgt van 19.11 tot 21.11 uur voor de muziek.

Zaterdag worden traditioneel de straten versiert en trekken Prins Kuul en Jeugdprinses Nora met hun gevolgen door de Beekse en Loerbeekse straten. Om 20 uur is het tijd voor het kafbal. Deze avond zorgt de band Tijgerbrood samen met DJ Guus voor een groot feest. Rond 23 uur is er nog een optreden van de Gebroeders Rossig. Zij zijn onder andere bekend van de carnavalshits ‘Ali Express’ en ‘Hallo allemaal’.

De carnavalszondag begint om 10.30 uur traditioneel met de carnavalsmis in de kerk met de old prinsen als koor. ’s Avonds wordt vanaf 20.11 uur het feest voortgezet bij Café Sam Sam met muziek van DJ Henri van Vossen.

Rosenmontagoptocht
De Rosenmontagoptocht start maandag 24 februari om 12.41 uur bij partycentrum De Déél. Vanaf hier trekken ruim zeventig wagens en veel loopgroepen met in totaal 1500 deelnemers in een bonte stoet door het Vlègeldarp. Vanaf 12.30 uur zijn het dorp en de route van de optocht afgesloten voor het verkeer en is het niet meer mogelijk om met de auto in het dorp te komen. Na de optocht is de prijsuitreiking van de jeugdoptocht bij HCR ’t Heuveltje. In het Vlègelhuus (Gildehuis) is de prijsuitreiking van de grote optocht. Hier zorgen DJ en Mark van Veen voor de muziek.

Het carnaval in Beek en Loerbeek wordt dinsdag 25 februari afgesloten met het dweilen in de kroegen met dweilorkest ‘Over de Rooie’. Dit begint om 9.41 uur met een ontbijt bij partycentrum De Dèèl. Daarna gaan de carnavalisten naar de cafés Sam Sam en de Steenbok. De dag wordt afgesloten met live optredens en een DJ bij HCR ’t Heuveltje. In de loop van de avond wordt de pop traditioneel in brand gestoken en komt er een einde aan het carnaval.

Meer informatie over het carnaval in het Vlègeldarp en de Dösvlègels is te vinden op www.dosvlegels.info.