Zeer geslaagde Burendag in Didamse wijk de Ziep

DIDAM – ‘Een heel geslaagde Burendag’, zo noemt het team van Wijkplatform de Ziep de activiteit die het zaterdagmiddag in de speeltuin aan de Marsweg organiseerde. Veel buurtbewoners kwamen op de koffie en er speelden een heleboel kinderen uit de wijk met elkaar.

“De oproep om mee te doen met de bakwedstrijd ‘heel de Ziep bakt’ leverde maar liefst acht heerlijke taarten, cakes en cupcakes op”, vertelt Yvette Huldman namens het team. Een echte banketbakker jureerde en bepaalde de winnaars; James Bloem pakte de kidsprijs met zijn cupcakes en Lamia Boudafcha won met een heerlijke sinaasappelkaneeltaart. “Smaken die me doen denken aan Marokko”, zegt ze trots. Na het applaus kon iedereen de baksels proeven en… alles ging op!

Het wijkplatform had flink uitgepakt met een springkussen, een grote stormbaan, schminken en lekkers en limonade voor de kinderen. De EHBO-afdeling Didam was er om info te geven over hun reanimatiecursus. “Vanuit het wijkplatform is de wens uitgesproken voor een AED op een centrale plek in de wijk, omdat iedere seconde telt”, zegt Huldman. “Daarvoor is een overdekte carport, stroom en een telefoonkabel nodig, waarbij de korte cursus vergoed wordt door de zorgverzekeraar.” Wie interesse heeft, kan contact opnemen met het wijkplatform.

Daarnaast was er een energieloket, waar informatie werd verstrekt. Er waren veel bewoners geïnteresseerd in het maken van warmtefoto’s van hun huis. Met deze actie kun je goed zien waar nog warmte weglekt, zodat er energiebesparende maatregelen kunnen worden genomen.

En alsof het zo moest zijn bleef het droog tot het einde, waarna het team in de stromende regen, maar zeer tevreden, alle tenten afbrak.