Weekend vol winterpret op het ijs en in de sneeuw

DIDAM/’s-HEERENBERG – De dooi is inmiddels ingetreden, maar afgelopen weekend werd er nog volop genoten van het mooie winterweer. Vooral op het ijs, waar zaterdag en zondag massaal werd geschaatst.

Op De Nevelhorst in Didam kon dat weer voor het eerst in tien jaar. Zo lang was het inmiddels geleden dat de waterplas was dichtgevroren. Vrijdag waagden de eerste  schaatsliefhebbers zich al op het ijs. Zaterdag en zondag was het gezellig druk op en rondom het watergat.

Kinderen zetten, soms achter een stoel, hun eerste schreden op natuurijs. Anderen gleden op een sleetje achter hun schaatsende ouders aan. De ervaren schaatsers reden tal van rondjes op de baan. Sommigen gingen alleen het ijs op om een foto te schieten van het prachtige wintertafereel.

Foto Robin Sommers

Maar er was ook nog veel sneeuwpret. Zoals in het Bergherbos, waar de ski’s, snowboards en langlauflatten zelfs werden ondergebonden. Of bij het kasteel waar kinderen met hun slee van een kleinere bult gleden (foto Robin Sommers).

Voorlopig is het echter weer over met de winterpret. Gisteravond trad de dooi al in en die wordt deze week met veel regen voortgezet. Komend weekend kunnen de temperaturen zelfs boven de vijftien graden uitkomen en lijkt de lente weer in aantocht.