Vrouwelijke serviceclub speelt voor Sinterklaas

MONTFERLAND – Kiwanis Gelre – Ladies de Monte speelt de komende weken voor Sinterklaas. Kinderen tot en met 14 jaar, wiens ouders hulp nodig hebben van de voedselbank, krijgen allemaal een cadeautje van de vrouwelijke serviceclub. De Sinterklaasactie wordt zowel in Montferland als in Doesburg gehouden.

“In Montferland gaat het om 88 kinderen en in Doesburg om 58 kinderen”, weet Willeke van Aken, die de actie vanuit Kiwanis Gelre – Ladies de Monte opzette. “Zij krijgen allemaal een cadeautje van 15 euro. Ouders kunnen bij de Voedselbank Montferland en Voedselbank Doesburg zelf aangeven wat hun kind wil hebben. Dat gebeurt volledig anoniem.”

De cadeautjes worden gekocht door een ‘adoptieouder’ of door de serviceclub. Van Aken: “Mensen kunnen een kind ‘adopteren’ en zelf een cadeautje van het wensenlijstje kopen. Het cadeautje mag 15 euro kosten. Voor de kinderen in Montferland kunnen de ingepakte cadeautjes worden ingeleverd bij Bloem Beleving aan de Spoorstraat in Didam.”

Wie geen kind wil adopteren, maar de actie wel wil steunen, kan ook geld doneren. Van dat geld koopt Kiwanis dan een cadeautje voor de kinderen die niet zijn geadopteerd. Vanmorgen maakt Van Aken echter bekend dat alle kinderen al zijn geadopteerd. “We gaan de actie vandaag sluiten. Het is echt een enorm succes! We zoeken alleen nog een sponsor voor de juten zakken, waar we de cadeaus in kunnen doen.” Die kan zich aanmelden via info@kiwanisgelredemonte.nl.

De sinterklaasactie voor kinderen van de voedselbank wordt al een paar jaar in Zevenaar gehouden. Die actie is opgezet door een andere vrijwilliger van Kiwanis Gelre – Ladies de Monte. Van Aken: “Zo is het idee ontstaan om de actie vanuit de club ook in Montferland en Doesburg te starten.”

Pop-up knuffel
Naast de Sinterklaasactie geeft Kiwanis Gelre – Ladies de Monte op dit moment ook knuffels weg. Met de pop-up knuffel kunnen kinderen in deze coronatijd iemand toch op een persoonlijke manier een knuffel geven. “In het pakketjes zit een pop, die de kinderen met de bijgeleverde stiften zelf aan kunnen kleden”, vertelt Van Aken. “Leuk om aan opa’s, oma’s of andere mensen in de omgeving te geven om ze op te vrolijken.”

De poppen zijn gemaakt bij SIZA in Het Dorp in Arnhem door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op www.kiwanispop.nl staat meer informatie. De pop is te bestellen door een mail te sturen naar popup@kiwanisgelredemonte.nl.