Vrijdagmarkt Didam heeft nu ook een eigen koffiehoek

DIDAM – De vrijdagmarkt in Didam heeft sinds kort een eigen koffiehoek. In de kleine hal is een zitje ingericht waar de bezoekers een kop koffie of thee of limonade wordt aangeboden. Sinds de opening op 21 februari zijn er al 350 kopjes koffie of thee geschonken.

Nadat in 1957 de vrijdagmarkt werd geïntroduceerd, zijn er inmiddels meer dan drieduizend edities geweest. Het bestuur van de marktvereniging Didam werkt daarbij prima samen met de marktkooplieden. Een bezoek aan de markt(hal) wordt door veel mensen als een gezellig uitje gezien met een wekelijks terugkerend weerzien van oude bekenden, waaronder ook de marktkooplieden.

De huidige vrijdagmarkt heeft een gevarieerd aanbod aan zowel food als non-food producten. Drie vishandelaren, een poulier, slager, Vietnamese specialiteitenkraam, bakker, twee groente- en fruithandelaren, een olijvenspecialist, een kraam met streekproducten, noten- en snoepkraam en een kaashandelaar bieden hun waren aan. Daarnaast staat er wekelijks een aantal kramen met kleding, onderkleding, een dekbedspecialist, twee bloemenhandelaren, een kraam met cadeauartikelen, een horlogespecialist en handelaren in lederwaren en dierenbenodigdheden.

“Het verloop van marktkooplieden is klein en de onderlinge sfeer is goed”, zegt Theo Derksen, secretaris van de marktvereniging Didam. “Wij hopen, net als de marktkooplieden, dat we ook de komende jaren nog veel bezoekers mogen begroeten die ook een kopje koffie, thee of limonade drinken in onze koffiehoek.”

Meer over de markthal in Didam.