‘Vooral de jongeren zijn heel blij dat ze weer kunnen sporten’

WEHL – Na vijf maanden dicht te zijn geweest, is sportschool Body Action in Wehl weer volledig open. Sinds zondag 6 juni zijn ook de groepslessen weer op locatie en is de grote circustent achter Fysiotherapie Wehl opgeruimd.

“De leden waren heel blij dat ze hier tijdelijk konden sporten op anderhalve meter, maar gelukkig is nu alles weer helemaal normaal”, zeggen Mark Pessink en Sabine Hoekwater. “Ook de yoga-, pilates- en combispinninglessen zijn weer opgestart. De spinners fietsten tot voor kort in de partytent voor onze hoofdlocatie aan de Beekseweg, maar zijn nu ook weer naar binnen verhuisd.”

Tot vreugde van de leden. “Vooral de jongeren waren heel blij dat ze weer konden sporten”, vertelt Mark. “De meeste jongeren wonen nog bij pa en ma en zaten veel thuis. Zij vonden het vooral heel fijn dat ze weer bij ons terecht konden. Maar eigenlijk is iedereen heel enthousiast dat de sportschool nu volledig open is. Bij velen is de conditie toch flink achteruit gegaan.”

Contributie
De deuren van de sportschool bleven dan ook vijf maanden volledig dicht voor de leden. De contributie werd in die periode voor iedereen teruggeschroefd naar tien euro per maand. “Veel andere sportscholen hebben dat niet gedaan en boden van alles online aan”, weet Mark. “Onze ervaring is dat mensen dat niet willen. Wij hebben daarom helemaal niks gedaan, maar wel de contributie verlaagd. Dat is denk ik een goede keuze geweest. Bij ons is het verloop minimaal, waar elders toch 30 procent van de leden de contributie opzegden.”

Positief
Toch hebben ook Mark en Sabine wel een tijdje getwijfeld of alle mensen na de lockdown wel terug zouden komen. “Maar gelukkig zijn we beiden positief ingesteld”, zegt Sabine. “Die instelling heeft ons tijdens de lockdown ook geholpen. We hebben nooit bij de pakken neergezeten. Tijdens de eerste verplichte sluiting hebben we de hele sportschool opgeknapt en de laatste periode zijn we in de tuin aan de slag geweest. Verder zijn we een paar keer een weekendje weg geweest. Je kunt elkaar wel in de put praten, maar iedereen is gelukkig gezond gebleven en dat is toch het belangrijkste.”

Voordeel was ook dat Body Action de kosten in de periode van sluiting relatief laag kon houden. Zo werken Mark en Sabine zelf mee in de sportschool en hebben ze ook geen verplichtingen met externe bedrijven. “Met het geld dat we van de overheid kregen en de verlaagde contributie konden we onze vaste lasten en personeelskosten blijven betalen. We zijn wel wat werknemers kwijtgeraakt en willen nu wat verjonging doorvoeren. Op dit moment zijn we daarom een aantal nieuwe mensen aan het opleiden.”

Evenementen
Verder hoopt Mark dat binnenkort de evenementen ook weer van start kunnen. “Ik ben onder andere betrokken bij de organisatie van de triatlon in Braamt, de Boer’n Drek Run en het dorpsfeest in Wehl. Die uitdagingen heb ik wel gemist. Maar we zijn al heel blij dat de sportschool weer gewoon open is. De rest komt vanzelf wel weer.”

Foto: Mark Pessink en Sabine Hoekwater in de circustent, die tijdelijk onderdak gaf aan de groepslessen van sportschool Body Action.