Verhaal van Gelderland bij Heitkamp in ‘s-Heerenberg

’s-HEERENBERG – In Kultuurhuus Heitkamp wordt vrijdag 3 februari het Verhaal van Gelderland verteld. Op 10 november 2022 verscheen het Verhaal van Gelderland: vier boeken over de rijke geschiedenis van Gelderland. Eén van de samenstellers geeft bij Heitkamp tekst en uitleg over het project en bijzonderheden van het Liemerse landschap.

Aan Verhaal van Gelderland werkten ruim dertig auteurs en redactieleden mee: allen kenners van hun specifieke tijdsperiode en van de regionale geschiedenis van Gelderland. Het boekproject heeft tot doel verspreide kennis over het verleden van Gelderland bijeen te brengen in een samenhangend en toegankelijk overzicht, bestemd voor alle bewoners, bezoekers en belangstellenden.

Dolly Verhoeven, bijzonder hoogleraar Gelderse geschiedenis aan de Radboud Universiteit, is één van de samenstellers van het project en vertelt hierover bij Heitkamp in ‘s-Heerenberg. Nico Willemse, ook auteur van het Verhaal van Gelderland, vertelt over het ontstaan van de Gelderse Poort, de stuwwallen en de loop van de Rijn om het Montferland. René Arendsen praat de bijeenkomst aan elkaar en gaat in gesprek met de sprekers. De organisatie van de bijeenkomst is in handen van Heemkundekring Bergh.

De bijeenkomst begint om 17 uur en duurt tot 19 uur. Deelname is gratis en koffie, thee en soep en broodjes worden aangeboden door de Heemkundekring Bergh. Eventuele verdere consumpties zijn voor eigen kop. Aanmelden (in verband met de catering) is nodig via info@heemkunde.nl.