Vaye Musicaltheater start wintertour ‘Je bent niet alleen’

REGIO – Stichting Vaye Musicaltheater start deze maand met haar wintertour ‘Je bent niet alleen’. Met dit project heeft de stichting als doel ouderen een hart onder de riem te steken met een muzikaal theaterprogramma vol herkenbare liedjes uit vroegere tijden.

“We maken, samen met diverse professionele artiesten, een muziektheaterreis door de tijd”, vertelt Ingrid Coenen namens Vaye Musicaltheater. “Gezongen herinneringen worden verbonden door sketches, die qua inhoud aansluiten bij de thema’s hoop en steun en een gevoel van nostalgie oproepen door het genre van de jaren ‘40 tot de jaren ’80.”

Swingende choreografieën van rock en roll uit de jaren ’60 worden daarbij afgewisseld met hits uit diverse periodes. Onder andere The Sound of Music, Het Dorp en de Amsterdamse Grachten worden meerstemmig door jonge talenten in kostuum opgevoerd. Klassiekers, zoals het Ave Maria, worden live begeleid op de harp door Judith Baakman en gezongen door klassiek zangeres Ellen Pieterse.

In de zomer vond de tour ook al plaats in en bij verzorgingshuizen in de regio. Verzorgingshuizen in Montferland en de Achterhoek kunnen zich nu weer aanmelden voor de wintertour via info@vaye.nl. De optredens duren ongeveer een uur en vinden vooral in de weekenden van januari en februari plaats.