Uitspanning ’t Peeske brouwt eigen biertje ‘Peeskesbult 4.5’ voor kanjers

BEEK – Uitspanning ’t Peeske heeft sinds begin juli een eigen biertje op de tap: Peeskesbult 4.5; Gebrouwen voor kanjers. Het alcoholpercentage is gelijk aan het stijgingspercentage van Peeskesbult. Een deel van de opbrengst gaat jaarlijks naar de Achterhoekse stichting Kanjers voor Kanjers.

“Peeskesbult 4.5 is een natuurlijk biertje”, vertelt Kees Rosendaal, eigenaar van Uitspanning ’t Peeske. “Het is blond van kleur en ongefilterd. Een fris fruitig en hoppig bier met een aangename bitterheid en een milde, droge afdronk.”

De horecagelegenheid in Beek is gelegen aan de voet van Peeskesbult, waardoor een naam voor het nieuwe biertje snel was gevonden. ’t Peeske is mede door haar locatie ook een geliefde plek voor wielrenners en mountainbikers. “We zijn verweven met de wielersport”, zegt Rosendaal. “Veel van onze gasten zijn fietsers. Daarbij hadden we ten tijde van het NK Wielrennen in Montferland hotel café restaurant ’t Heuveltje nog. Veel wielerploegen hadden toen bij ons hun onderkomen.”

In het najaar komt ’t Peeske daarom ook met eigen wielerkleding, waar de naam van het nieuwe tapbier op prijkt. Met als ondertitel ‘Gebrouwen voor kanjers’. “Iedereen die wandelt, fietst of hardloopt voelt zichzelf een kanjer”, weet Rosendaal. “Omdat we graag een goed doel aan het biertje wilden koppelen, hebben we gekozen voor Kanjers voor Kanjers.”

Kanjers voor Kanjers
Deze stichting maakt dromen van kinderen waar. Een kind dat langdurig ziek is, kinderen met een beperking, kinderen die om wat voor reden niet thuis kunnen wonen of geen kind kunnen zijn. Het geld dat de Aaltense stichting inzamelt, komt volledig ten goede aan projecten voor sport en spel voor kinderen in de buurt. Rosendaal: “Daar willen wij graag een bijdrage aan leveren.”

Foto: Kees Rosendaal (midden): “Peeskesbult 4.5 is een natuurlijk biertje.”