Trommelaars gezocht voor Nationaal Tamboer Record in Nieuw-Dijk

NIEUW-DIJK – De trommelgroep van St. Antonius uit Nieuw-Dijk wil bij de viering van het 100-jarig bestaan van de schutterij een nationaal trommelrecord vestigen. Er wordt een poging gedaan om met zoveel mogelijk tamboers, trommelaars en slagwerkers synchroon de Modelmars ten gehore te brengen.

De trommelgroep begeleidt schutterij St. Antonius tijdens het marcheren op diverse concoursen, kringdagen en het jaarlijkse schuttersfeest. Sinds de oprichting in 2009, waarbij een oude traditie in ere werd hersteld, doet de groep dit op traditionele gildetrommen. De trommelgroep bestaat uit zo’n negen trommelaars en een aantal jeugdleerlingen.

De schutterij viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Ter ere van dit jubileum wil de trommelgroep het Nationaal Tamboer Record verbreken. Dit betekent dat een poging wordt gedaan om met zoveel mogelijk tamboers, trommelaars en slagwerkers synchroon de Modelmars ten gehore te brengen.

Schutterstreffen
De recordpoging vindt dit jaar op 12 september plaats tijdens het Regionaal Schutterstreffen in Nieuw-Dijk. Op deze dag worden er diverse activiteiten gehouden om het eeuwfeest van de schutterij te vieren en te verbroederen met verschillende gildes en schutterijen, niet alleen uit de regio, maar uit het hele land.

Trommelaars en verenigingen kunnen zich aanmelden door te mailen naar tamboerrecord@gmail.com. Vermeld daarbij de naam van de vereniging en het aantal deelnemers dat meedoet aan de recordpoging. Via dit mailadres is ook meer informatie verkrijgbaar. Deelnemers ontvangen de bladmuziek van de Modelmars, die bij de recordpoging wordt gespeeld. Meer informatie staat ook op www.stantonius.nl.