Test met ‘proefvak’ voor nieuwe inrichting Sint Jansgildestraat

BEEK – De gemeente Montferland maakt samen met de bewoners van de Sint Jansgildestraat en Eltenseweg een nieuw ontwerp voor de openbare weg. Vrijdag startte er een proef met een mogelijke inrichting. Eind februari evalueert de gemeente met de inwoners hoe deze nieuwe inrichting wordt ervaren.

De bewoners worden vertegenwoordigd door een klankbordgroep, waarvoor iedereen de mogelijkheid heeft gehad om zich aan te melden. “Net als de vertegenwoordigers van de klankbordgroep vinden we het belangrijk dat het voorkeursontwerp ook daadwerkelijk kan worden gemaakt”, zegt wethouder Oscar van Leeuwen. “De uitdaging is om een balans te vinden tussen alle facetten van de inrichting, zoals de veiligheid, toegankelijkheid van de percelen, het aanwezige en toekomstige groen en de bomen en de belangen van de inwoners en ondernemers.”

Momenteel is er een ‘proefvak’ aangelegd. De uitkomsten en ervaringen van het proefvak worden eind februari gedeeld tussen de klankbordgroep en de gemeente. Deze worden verwerkt tot een totaalplan, dat de gemeente en klankbordgroep samen presenteren. De intentie is om in september 2021 te starten met de uitvoering van het definitieve ontwerp.