’t Hart van Loil is genomineerd voor de Gelderse Erfgoed Prijs

LOIL – ’t Hart van Loil is genomineerd voor de Gelderse Roos Erfgoedprijs 2021. Het Loilse project komt zowel voor de publieks- als de juryprijs in aanmerking.

Het doel van de Gelderse Roos Erfgoedprijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerking en creativiteit stimuleren. Om dit kracht bij te zetten wordt elke twee jaar ‘de Gelderse Roos’ uitgereikt. ‘De Gelderse Roos’ is er voor erfgoedprojecten en erfgoedactiviteiten met impact.

De stichting ’t Hart van Loil wil de kerk in het dorp behouden en dit samen met het naast gelegen gemeenschapsgebouw en haar omgeving voort zetten als een plek voor ‘samenkomen’, ‘ontmoeten’ en ‘zorgen voor elkaar’. Uit de 24 genomineerde projecten is ’t Hart van Loil door de jury van de Gelderse Roos gekozen als één van de tien beste projecten.

Hiervoor moet het project op 1 oktober aan de jury worden gepresenteerd. Op basis hiervan bepaald de jury een top drie. Die wordt op 7 oktober bekendgemaakt. Daarnaast is ’t Hart van Loil genomineerd voor de publieksprijs. Hiervoor kan iedereen tot 1 oktober een stem uitbrengen. De winnaars van zowel de juryprijs als de publieksprijs worden bekend gemaakt en uitgereikt op 15 november.