SV Kilder-man Gerard Klaassen krijgt een lintje

KILDER – Gerard Klaassen is gisteravond op het voetbalveld van Kilder benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding uitgereikt bij de vereniging waarvoor hij zich al 58 jaar verdienstelijk maakt.

Zo speelde hij vanaf zijn zestiende in het eerste elftal van SV Kilder en is hij sinds 1975 actief als vrijwilliger van de club. Klaassen deed van alles voor de vereniging. Hij was jeugdleider, trainer, organiseerde toernooien en jeugdkampen. Hij regelt altijd alles tot in de puntjes en weet veel anderen ook te enthousiasmeren om hun steentje bij te dragen.

Daarnaast heeft hij lange tijd leiding gegeven aan de spelregelwedstrijden. Een team van zes juniorspelers werd door hem klaargestoomd voor regionale- en landelijke wedstrijden spelregelkennis. In de regio heeft hij zeven jaar achtereen met Kilderse jeugdspelers de Viziercup gewonnen en in 1982 werden ze zelfs Nederlands kampioen met in de jury Hans van Breukelen.

Op 21-jarige leeftijd werd Klaassen bestuurslid en zette hij zich met name in voor de jeugdafdeling van SV Kilder. Hij was wedstrijdsecretaris, consul en jeugdsecretaris. Op zaterdagen was Klaassen altijd van 7 tot 17 uur op het veld. Ook had hij een hele goede band met de ouders van de jeugdspelers. Alles was bespreekbaar; hij is immers oplossingsgericht.

Klaassen is volgens de vereniging een vrijwilliger pur sang. “Gerard is iemand met een hart van goud en het is dan ook zeer terecht dat hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.”