Stokkum heeft weer een winkel: opening streekproductenwinkel OnsLokaal

STOKKUM – Burgemeester Harry de Vries opent op woensdag 2 maart de streekproductenwinkel OnsLokaal in Stokkum. OnsLokaal is de winkel van André Menting, die na een carrière als ambtenaar het roer omgooide en nu begint als ondernemer.

In coronatijd maakte hij een rondgang langs allerlei mogelijke leveranciers. “Ik merkte dat iedere ondernemer met evenveel passie bezig is om het beste product te maken onder de beste omstandigheden voor mens, dier en milieu. Ieder bedrijf in de Liemers en Achterhoek heeft een eigen verhaal. Dat verhaal wil ik graag doorvertellen in OnsLokaal”, zegt hij.

OnsLokaal breekt met een trend in Stokkum. Waar de afgelopen jaren de school, kerk, voetbalclub en het café uit het dorp verdwenen, komt er nu een winkel bij. Menting: “Hopelijk zetten we hiermee een positieve ontwikkeling in gang en volgen er meer initiatieven. Met OnsLokaal dragen we bij aan de waardering van lokaal voedsel, verbetering van de regionale economie en aan een toeristisch Montferland.”

Breed assortiment
Bij OnsLokaal vind je de (h)eerlijkste producten uit de Liemers en Achterhoek. OnsLokaal heeft een breed assortiment aan streekproducten. Van dagelijkse producten als melk, jam en muesli tot delicatessen als wijn, bieren en luxe kaasjes. “Op het tuinterras serveren we eenvoudige gerechten van dezelfde producten en kun je genieten van een drankje of een ijsje.”

De officiële opening is op woensdag 2 maart om 15.30 uur. Vanaf donderdag 3 maart om 11 uur is OnsLokaal voor iedereen geopend. Tijdens de eerste openingsdagen op 3, 4 en 5 maart zijn er verschillende proeverijen om op feestelijke wijze kennis te maken met het assortiment van OnsLokaal. OnsLokaal is online onder andere te vinden op www.onslokaal.nl.

André Menting in zijn streekproductenwinkel OnsLokaal. Foto Robin Sommers Fotografie