Sprinkhanen viert alsnog honderd jaar voetbal in Nieuw-Dijk

NIEUW-DIJK – Voetbalvereniging Sprinkhanen vierde zaterdag alsnog haar 85-jarig bestaan en 100 jaar georganiseerd voetbal in Nieuw-Dijk. Daarbij werden ook de jubilarissen gehuldigd. Verder wilde het bestuur met een feestelijke bijeenkomst dankzeggen aan alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan het verfraaien van het sportpark.

Jan Beursken

Voorzitter Frans van Vugt sprak een speciaal woord van welkom uit aan de vier oud-voorzitters Henk Raben (1965-1969), Tonnie Wiendels (1974-1976), Willie van Dinther (1979-1993) en Ferdinand Baakman (1993-2006). Vervolgens huldigde hij de jubilarissen. Jan Berendsen, Franz Buiting en Joep Egging waren maar liefst 70 jaar lid.

De overige jubilarissen waren: Erwin Kruis, Robbin Mennings, Remco Derksen en Greg Jansen (25 jaar), André Polman, Rudie Berendsen, Frank Stinissen, Martin Berendsen, Roy Egging en Michiel Wenting (40 jaar) Piet Derksen (tevens oudste lid), Arnold Jansen en Wilco Wiendels (50 jaar), Aloys Splithof, Theo Zweers, Bart Splithof en Toon Splithof (55 jaar) en Adrie Kruyer (60 jaar).

Sprinkhaan van het jaar
Frans van Vugt werd zelf uitgeroepen tot ‘Sprinkhaan van het jaar’. Die eretitel krijg hij voor zijn vele verdiensten als voorzitter in de afgelopen vijftien jaar. Daarin moest hij vooral de laatste twee jaar extra inspanningen doen vanwege de realisatie en vernieuwing van de velden en het sportpark in het kader van het nieuwe dorpsplan.

De twee aanwezige 70-jarige jubilarissen, Franz Buiting en Jan Berendsen, verrichten daarna de officiële opening van de vernieuwde velden. Dat deden ze met het doorknippen van een lint bij de ingang van het hoofdveld.

100 jaar voetbal
In de kantine was nog een foto-expositie opgesteld met verworven trofeeën uit de afgelopen honderd jaar. Op 5 juni was het honderd jaar geleden dat er voor het eerst georganiseerd werd gevoetbald in Nieuw-Dijk. Op die datum in 1921 werd NDV (Nieuw-Dijkse Voetbalvereniging) opgericht. In 1928 veranderde de naam in NDC. Deze vereniging werd in januari 1936 opgeheven. Op 26 april 1936 werd voetbalvereniging Sprinkhanen opgericht. In alle gevallen was meester De Ponti de grote animator en initiatiefnemer.

De voorzitters uit het verleden en heden van Sprinkhanen met v.l.n.r. Ferdinand Baakman, Tonnie Wiendels, Henk Raben, Frans van Vugt en Willie van Dinther. Foto Frank Buiting