Sjoerd Geurts nieuwe voorzitter van Liemerse Uitdaging

LIEMERS – Sjoerd Geurts is de nieuwe voorzitter van de Liemerse Uitdaging. De inwoner van Ooy volgt Jan Ummenthum op, die na twee termijnen van drie jaar aftreedt. “Een mooie uitdaging bij een prachtige maatschappelijke organisatie in de Liemers”, vindt Geurts.

De Liemerse Uitdaging is de spin in het web die stichtingen en verenigingen met gesloten beurs verbindt aan het bedrijfsleven. “De maatschappelijke opzet van de Liemerse Uitdaging spreekt me aan”, vertelt Geurts. “Verenigingen hebben vaak mooie ideeën, maar de uitvoering stokt nog wel eens door gebrek aan geld, goede apparatuur of kennis. De Liemerse Uitdaging probeert die vrijwilligersorganisaties vooruit te helpen door ze te koppelen aan bedrijven, die hun kennis, materialen of zelfs medewerkers willen delen. Bedrijven tonen op deze wijze hun maatschappelijke betrokkenheid en verenigingen worden vooruit geholpen. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.”

Voor Jan Ummenthum komt er na zes jaar een einde aan het voorzitterschap van de Liemerse Uitdaging. “Mijn maximale periode zit er op. Ik heb het met veel plezier gedaan. Het was een inspirerende ervaring, waarin veel mooie dingen tot stand zijn gekomen. Ik verdwijn overigens niet uit beeld. Rabobank Arnhem en Omstreken blijft als founder de Liemerse Uitdaging van harte omarmen.”

Sjoerd Geurts is eigenaar van het bedrijf Geurts Media en vanuit die functie onder meer hoofdredacteur van ondernemersmagazine DUS (Lindus). Hij filmt, maar schreef ook het boek ‘Familiebedrijven in de Liemers’. Als vrijwilliger is hij al jaren actief in het verenigingsleven.

De dagelijkse gang van zaken van de Liemerse Uitdaging is in handen van manager Audrey Jeurissen. Het bestuur bestaat naast Sjoerd Geurts uit John Aaldering (SRM Schaderisico Management), Jacqueline ter Horst (Rabobank Arnhem en Omstreken), Aletta Laarberg (Laarberg Notarissen en scheidingbemiddelaars), Dirk Hoogland (Woonstichting Vryleve), Sylvia Verhaar (Sylvia Verhaar Management & Organisatie) en Harald Wiggers (Harald Wiggers Onderwijsinnovatie & Transitie). Foto Jacques Kok