Sfeermarkt Loil grotendeels in teken van kinderfestival

LOIL – De Sfeermarkt in Loil staat dit jaar grotendeels in het teken van kinderen. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni houdt de organiserende muziek- en toneelvereniging Amicitia een kinderfestival rond ’t Hart van Loil.

Er staan die dagen zo’n twintig springkussens in het dorpscentrum, er komt een stormbaan en kinderen kunnen zich creatief uitleven in de knutseltent. “We werken daarbij samen met Sappleflap”, vertelt Corina Gerritsen, die samen met Tamara Jansen verantwoordelijk is voor de invulling van het kinderfestival. “Welcom en Fitnesscentrum Zevenaar verzorgen diverse workshops en activiteiten. Zo zijn er workshops kickboksen en tiktokdance en kunnen kinderen bubbelvoetbal spelen en boogschieten.”

Op het festivalterrein zijn ook zitjes ingericht, waar ouders en begeleiders wat kunnen eten en drinken. Op zaterdag vinden de activiteiten van 12.00 tot 19.00 uur plaats, op zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Voor kinderen is de entree 7,50 euro, ouders hebben gratis toegang tot het festival. “Ook na afloop van het festival is er een hapje en drankje verkrijgbaar”, zegt Jansen.

Luchtballonnen

Op zaterdagavond stijgen er aansluitend aan het kinderfestival weer een aantal heteluchtballonnen op vanaf de Sommenweg in Loil. “De ballonnen vertrekken rond een uur of acht”, vertelt Martin Tiemessen. Belangstellenden kunnen bij hem terecht voor meer informatie en boekingen. “Een ballonvaart duurt ongeveer 75 minuten en kost 175 euro per persoon.” Reserveren kan via telefoonnummer 06 – 51 827 555 of door te mailen naar martin.tiemessen@gmail.com.

Markt en terras

Zondag staan er tijdens de Sfeermarkt in het centrum van Loil diverse kraampjes opgesteld. Ook richt Amicitia een groot terras in voor de kerk, waar deejay Henk Pouwels voor de muziek zorgt. Beide dagen worden er oliebollen verkocht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de muziek- en toneelvereniging. Verder wordt er weer een motortoertocht georganiseerd. Naast de Sfeermarkt vindt, zoals inmiddels gebruikelijk, op zondag ook de Survivalrun Loil plaats.