Servicepunt Braamt helpt eenzame inwoners met actie #daslief

BRAAMT – Ook het Servicepunt Braamt is een initiatief gestart om mensen te helpen in deze coronatijd. Met de actie #daslief wil het servicepunt dorpsbewoners, die eenzaam zijn en zich alleen niet redden, helpen.

In het dorp is hiervoor een papier verspreid met een groene en een rode kant. Wie de groene kant van het papier voor het raam zet, geeft aan dat alles oké is. Wie hulp nodig heeft kan de rode kant van het papier voor het raam zetten. “Het servicepunt heeft een sociale functie in het dorp”, zegt Irene Jansen. “Daarom roepen we iedereen op goed voor elkaar te zorgen en samen in actie te komen onder het motto #daslief in Braamt.”

Het Servicepunt Braamt vraagt buurtbewoners, die wel naar buiten gaan om hun hond uit te laten, boodschappen te doen, te wandelen of te fietsen, goed om zich heen te kijken. Jansen: “Zie je een rood papier, bel dan even aan. Houd uiteraard voldoende afstand en vraag of je wat kunt betekenen voor de ander. Wij weten zeker dat je op deze manier mensen een groot plezier doet, want #daslief.”