Schutters St. Isidorus strijden om keizerstitel op uitgesteld jubileumfeest

DIDAM – Schutterij St. Isidorus Oud-Dijk viert dit weekend haar 90-jarig jubileum. Een uitgesteld jubileumfeest, omdat de vereniging vorig jaar al 90 jaar bestond.

Het jubileumweekend wordt zaterdag 14 mei om 19 uur geopend met een rondgang van de schutterij door Kerkwijk met een vendelhulde voor de bewoners en medewerkers van Zozijn. De feestavond in de tent aan de Dijksestraat begint om 20 uur. Hier worden eerst de nieuwe ereleden en dragers van de Gouden Isidorus gehuldigd. Aansluitend is er een vendelhulde. Het feest krijgt een vervolg met muziek van coverband Intensifier. De toegang tot de feesttent is gratis.

Op zondag 15 mei vertrekt de schutterij om 9 uur naar de Mariakerk in Didam voor een feestelijke eucharistieviering. Na de kerkviering is er een rondgang met vendelhuldes bij Meulenvelden en de Poort van Diem. Bij beide woonzorgcentra krijgen de bewoners en medewerkers taart aangeboden.

Om 13 uur beginnen vervolgens de wedstrijden. Zowel bij het schieten als het ringrijden wordt er gestreden om de keizerstitel. Bij de schutters gaan de oud-koningen Dennie Gies, Mark Vermeulen, Rik Loeters, Thomas Goes en de huidige schutterskoning Xeno Hildering de strijd met elkaar aan. Bij het ringsteken gaan de oud-koningen Remon Tinneveld, Niels Hendriksen, Michel Tinneveld, Servie Loeters en de huidige ruiterkoning Ronnie Jansen voor de keizerstitel. Op zondagmiddag zorgt DJ Guus voor de muziek.