Schilderijen Didammer Joop Looman te zien in Hobbycentrum de Liemers

DIDAM/ZEVENAAR – Joop Looman exposeert zondag 24 september zijn schilderijen in Hobbycentrum de Liemers in Zevenaar. De Didammer schildert realistische landschappen en dorpsgezichten, maar ook dieren als koeien, paarden en vogels en andere taferelen.

Looman is sinds 2017 lid van Hobbycentrum de Liemers en actief in de schildersgroep. “Kort nadat ik met pensioen ging, heb ik met een kameraad de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella gelopen”, vertelt hij. “Tijdens die tocht kwam de gedachte op om te gaan schilderen. Na terugkomst in Nederland heb ik me aangemeld voor de cursus kunstschilderen aan de Volksuniversiteit in Zevenaar. Vervolgens heb ik nog een aantal lessen gevolgd in ’s-Heerenberg.”

Joop schildert het liefst met olieverf op MDF-plaatmateriaal. Zondag zijn 28 van zijn schilderijen, groot en klein, vanaf 14.00 uur te zien in het hobbycentrum aan de Marconistraat 20 in Zevenaar. Joop: “De schilderijen zijn voorzien van bijpassende teksten en aangekleed met passende materialen, verzorgd door Els Verhulst en Richard Huldman. Wie nieuwsgierig is geworden, is zondagmiddag van harte welkom in het hobbycentrum.”

Foto: Joop Looman met zijn schilderij van de molen in Loil.