Roel Dijkman winnaar van eerste Liemers Compliment

’s-HEERENBERG – Roel Dijkman is de winnaar van het allereerste Liemers Compliment. Tijdens een bijeenkomst van de Liemerse Uitdaging bij Zaal Gieling in Groessen kreeg de Berghenaar de prijs uit handen van wethouder Martin Som van de gemeente Montferland.

Het Liemers Compliment is een initiatief van de Liemerse Uitdaging, naar het idee van het Arnhems Compliment. Bedrijven die zich onder de vlag van de Liemerse Uitdaging inzetten voor een leukere en betere samenleving kunnen voortaan het Liemers Compliment ontvangen.

“Bedrijven die met concrete acties laten zien dat zij zich, naast hun commerciële doelen, ook inzetten voor de samenleving willen wij graag in het zonnetje zetten”, zegt Sjoerd Geurts, voorzitter van de Liemerse Uitdaging. “Met het Liemers Compliment willen we deze bedrijven bedanken voor hun inzet, maar net zo belangrijk is dat hun goede voorbeeld andere bedrijven kan inspireren om zich ook in te zetten.”

Roel Dijkman was vanaf de oprichting betrokken bij de Liemerse Uitdaging, de verbindende schakel die stichtingen en verenigingen, met gesloten beurs, verbindt aan het lokale bedrijfsleven. Bedrijven tonen daarmee hun betrokkenheid en verenigingen en stichtingen worden vooruit geholpen.

Dijkman koppelde vele verenigingen en bedrijven aan elkaar, stelde zijn bedrijfspand beschikbaar voor bijeenkomsten, gebruikte zijn netwerk om anderen te helpen en hielp verenigingen die in zwaar weer verkeerden. “Ik vind het vanzelfsprekend dat ik me inzet voor mijn omgeving”, vertelt Dijkman, die zichtbaar verrast was met de prijs. “Maar ik kan het alleen maar doen dankzij de vele mensen die me daarbij helpen.”

Het Liemers Compliment wordt vanaf nu drie keer per jaar uitgereikt.

Roel Dijkman ontvangt de onderscheiding uit handen van wethouder Martin Som. Foto Jacques Kok