Rob Giesen aan slag als coördinator bij Open Club De Nevelhorst

DIDAM – Rob Giesen (54) is op 1 januari gestart als Open Club Coördinator in dienst van Open Club De Nevelhorst. Bij de open club in Didam gaat Giesen werken aan verbinding tussen alle betrokken partijen, zoals de verenigingen onderling, maar ook aan de relatie tussen de clubs en bedrijven, onderwijs, overheid, zorg en kinderopvang.

Naast recreatieleider bij outdoorbedrijven en trainer van diverse volleybalclubs, is Rob Giesen in de omgeving vooral bekend als voormalig zwemleraar van zwembad ‘de Hoevert’ in Didam, waar hij bijna dertig jaar werkzaam is geweest. Vanuit ‘de Hoevert’ is Giesen vanaf het begin betrokken geweest bij het ontstaan van Open Club De Nevelhorst. In 2020 heeft hij de Athletic Skills Model (ASM)-cursus gevolgd, wat heeft bijgedragen aan de verdere professionalisering. “Deze kennis is goed in te zetten bij de toekomstige ontwikkelingen binnen de verschillende verenigingen, die zijn gelieerd aan de open club”, vertelt Giesen.

Bij Open Club De Nevelhorst gaat Rob Giesen werken aan verbinding tussen alle betrokken partijen. “Er valt nog veel te verbeteren aan het optimaal gebruiken van de bestaande voorzieningen. Dit kan alleen maar positief bijdragen aan de fitheid van de inwoners en dat is het leuke aan deze job. Een breder aanbod leidt tot meer beweging, en samenwerking vergroot de kans op succes. Ook bij de overheid gaat men inzien dat investeren in een uitdagende beweegomgeving besparend werkt op de zorgkosten”, zegt Giesen.

Fitpas
Een grote wens en droom van Giesen is dat er over tien jaar een fitpas bestaat waarmee inwoners van de gemeente Montferland toegang hebben tot alle verenigingen en accommodaties in de gemeente. “Inmiddels is er dan weer een overdekt zwembad in de gemeente en is baggergat De Nevelhorst omgetoverd tot Skills Lake De Nevelhorst”, droomt Giesen. “De clubs blijven doen wat ze nu al doen, namelijk hun eigen tak van sport organiseren. Het aantal mensen dat, ook zonder verplicht clublidmaatschap, beweegt is enorm toegenomen. De bezettingsgraad van de accommodaties is aanzienlijk vergroot en ook in de openbare ruimte zijn er veel uitdagende mogelijkheden om actief te zijn.”