RKSV ’t Peeske introduceert clubkaart voor vrijwilligers

BEEK – Tijdens de opening van het nieuwe seizoen introduceerde voetbalvereniging ’t Peeske onlangs Clubkaart ‘de bron’ voor vrijwilligers. Deze kaart is als betaalpas is vanaf 1 oktober te gebruiken in de kantine op Sportpark de Kolkstede.

De eerste clubkaart werd overhandigd aan Sil Jansen door penningmeester Frank Roording. “Sil, fotograaf van de club, is één van de jongeren die we hiermee aan boord halen als vrijwilliger”, zegt Roording. “Op de clubkaart staat een vergoeding die hij in de kantine kan besteden. Hij hoeft het dus ook niet geheel voor niets te doen, een hapje en een drankje horen er immers bij.”

De clubkaart is voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor RKSV ’t Peeske. Inmiddels zijn er 102 vrijwilligers actief binnen de vereniging. “En dan zijn de zeven mensen, die zich onlangs hebben aangemeld voor kantinediensten nog niet eens meegeteld”, vertelt voorzitter Pascal Verberkt.

Lidmaatschap
De vrijwilligers kunnen de clubkaart gebruiken om mee te betalen in de kantine. De kaart geeft bovendien recht op vrije entree bij wedstrijden van Peeske 1. De vrijwilligers is gevraagd allemaal lid te worden van RKSV ’t Peeske voor een bedrag van 15 euro per jaar. De borgstelling voor de Clubkaart is 5 euro.

“De subtitel van de clubkaart is ‘kleine moeite, groot plezier’, het thema dat centraal staat bij het binden en boeien van bestaande vrijwilligers, maar ook het aantrekken van nieuwe vrijwilligers”, legt Verberkt uit. “Hiermee zijn we een campagne gestart om kleinere werkpakketten te maken, die verdeeld worden over meerdere vrijwilligers. Een initiatief dat het bestuur, naar aanleiding van een sessie met vrijwilligers, heeft genomen om het vrijwilligerswerk aantrekkelijk en overzichtelijk te maken. Vele handen maken licht werk.”

Verbondenheid
De clubkaart en het daaraan verbonden lidmaatschap versterkt en vergroot de betrokkenheid en de verbondenheid met de vereniging. “Als lid (18+) heb je stemrecht en daarmee stellen we ook alle vrijwilligers in staat hun stem te laten horen en ze te laten meepraten op de algemene ledenvergadering van ’t Peeske”, zegt Verberkt. “De clubkaart is dus niet alleen voor het halen van eten en drinken in de kantine, maar moet vooral de betrokkenheid tussen voetballende leden en vrijwilligers vergroten.”

Wie de kick-off van het nieuwe seizoen heeft gemist kan de clubkaart vanavond vanaf 20 uur afhalen in de kantine van ’t Peeske.