Restaurant Steak’m sluit definitief de deuren

NIEUW-DIJK – Restaurant Steak’m in Nieuw-Dijk heeft de deuren definitief gesloten. De coronapandemie is niet de directe aanleiding voor de sluiting, maar heeft er wel toe bijgedragen. De horecagelegenheid van de familie Gesthuizen gaat na de lockdown wel weer open als feest- en evenementenlocatie.

“We hebben in januari de knoop definitief doorgehakt om het restaurant ook na de lockdown niet meer te openen”, zegt Juul Gesthuizen, die het nieuwe concept van de horecafamilie in maart 2013 lanceerde. “Corona heeft hier zeker toe bijgedragen. Als de pandemie er niet was geweest, waren we nu niet gestopt met Steak’m.”

Ook de onzekere toekomst voor de horeca speelde mee bij het besluit. Daarbij raakte de Ploccos Horeca Groep, waartoe ook partycentrum Plok en Jan&Jan behoren, door de crisis veel vakmensen kwijt.

“We hebben zelf wat mensen gedetacheerd bij andere bedrijven, maar er is ook personeel weggegaan omdat de sluiting te lang duurt”, vertelt Frank Gesthuizen. “Zij zijn gaan twijfelen over hun toekomst in de horeca nu ze een baan hebben waarbij ze niet in de avonden en weekenden hoeven te werken. Heel begrijpelijk, maar zonder corona was dit waarschijnlijk niet gebeurd.”

Nieuwe concepten
Het personeel dat overblijft, is straks hard nodig bij Jan&Jan en Plok. Hier zijn door de coronacrisis inmiddels ook nieuwe, succesvolle concepten ontwikkeld, zoals de Foodgarden en Jan’s Grote Huiskamer. Frank: “Wat we doen, willen we heel goed doen. Daarom doen we nu eerst een stap terug om er daarna weer een paar vooruit te zetten. We weten nu ook nog niet hoe het verder gaat met het Waldhotel in Hoch-Elten. Als we daar de vergunning krijgen en open kunnen, wordt de behoefte aan nieuw personeel nog groter.”

Een derde reden om het restaurant in Nieuw-Dijk nu te sluiten, is dat de goede maanden voor Steak’m er inmiddels opzitten. “We moesten het bij Steak’m vooral van de maanden oktober tot en met maart hebben”, zegt Juul. “Die zitten er nu op. Dan hadden we in de zomer nog wel open kunnen gaan, maar dat zijn juist de slappe maanden. Dat heeft ook met de locatie te maken. In Nieuw-Dijk zijn er weinig passanten, die even binnenlopen voor een hapje en een drankje. Bij Steak’m kwamen de mensen echt uiteten.”

Ondanks dat was het voor de horecafamilie een heel lastig besluit om het restaurant te sluiten. Juul: “We hebben er lang over nagedacht en vinden het heel jammer om te stoppen. Maar we zijn ook trots op wat we in Nieuw-Dijk hebben neergezet. Ik denk dat we als organisatie hebben laten zien, dat we dit ook kunnen. We gaan nu weer aan de slag met nieuwe dingen.”

Feestlocatie
Steak’m blijft echter voortbestaan en als feest- en evenementenlocatie open. “De zaal is zeer geschikt voor een groot feest”, vertelt Frank. “In het restaurant kunnen straks kleine feestjes worden gehouden. Eventueel met koud en warm buffet, dat we vanuit de keuken kunnen bedienen. Maar misschien krijgt Steak’m ook wel een nieuwe invulling. De toekomst zal het leren.”

De cadeaubonnen van het restaurant blijven geldig en zijn in te leveren bij Jan&Jan, Steak’m (evenementen) en Plok.