Renovatie 52 woningen in Didamse Molenwijk gestart

DIDAM – In de Molenwijk in Didam is begin september gestart met de renovatie en verduurzaming van 52 VANEG-woningen. De huurwoningen van woningcorporatie Plavei in de Molenwijk worden comfortabeler en zeer energiezuinig. Ook de uitstraling van de woningen verbetert.

De woningen worden aangepakt vanwege loslatende gevelplaten, de slechte energieprestatie en vocht- en tochtproblemen. De 52 woningen krijgen een compleet nieuwe gevel en dak met nieuwe goten. Ook wordt de vloer geïsoleerd, plaatst de aannemer tripleglas (drie lagen glas) en komen er zonnepanelen op de daken. Als de badkamer, keuken en toilet aan vernieuwing toe zijn, mogen bewoners uit het assortiment kosteloos een nieuwe uitzoeken.

Plavei onderzoekt nu de mogelijkheden om de woningen in de Molenwijk op het warmtenet aan te sluiten dat momenteel in de Bloemenbuurt wordt aangelegd. De woningcorporatie treft wel voorbereidingen om het in de toekomst mogelijk te maken om eenvoudig en met minimale overlast het warmtenet aan te kunnen sluiten.