Plok in Oostenrijkse sferen met afhaalstraat voor wintersportgerechten

DIDAM – De parkeerplaats van partycentrum Plok is de komende weken gehuld in Oostenrijkse sferen. Het golfhuisje is omgebouwd tot berghutje, de Plokkenwagen tot Alpenexpress en de fietsenstallingen doen tijdelijk dienst als skirekken. In de Winterstraße Plok kunnen gasten vanaf zaterdag hun favoriete wintersportgerechten afhalen.

De ‘Interplok Skiverleih’ is verder aangekleed met 110 kerstbomen, strobalen en tal van skiattributen. Wie vooraf een tijdvak reserveert, kan met de auto de zwarte piste nemen om de bestelling door te geven. Anderen pakken de rode piste, maar moeten dan wel iets langer wachten. Na het bestellen, rijden de gasten door naar de volgende hut waar ze hun vers bereide gerechten kunnen afhalen.

“De winterstraße is volledig coronaproof, waarbij de gasten in de auto blijven zitten, op afstand kunnen betalen en hun gerechten op een pizzaschep krijgen aangereikt”, vertelt Bram Gesthuizen. “Daarbij kunnen ze ook een wintersportdrankje bestellen als Almdudler, Apfelschorle en Schiwasser. Zo geven we aan onze Fooddrive tijdelijk een winterse invulling.”

De Winterstraße is een vervolg op de succesvolle A18 Oliebollen Drive-in in Wehl, waar Ploccos Horeca Groep rond de feestdagen de catering verzorgde. “We willen toch een beetje reuring blijven maken”, zegt Gesthuizen. “En dit is een concept dat we de komende maanden aan kunnen houden. Op 17 en 24 januari doen we ook weer mee aan de derde en vierde editie van de Foodrally, die dan door de Winterstraße gaat.”

Reserveren
De Winterstraße is de komende weken op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Een afhaaltijdvak reserveren kan via de website van Plok. De wintersportgerechten die zaterdag 9 en zondag 10 januari op het menu staan, zijn Gulaschsuppe mit brot, Frittatensuppe, Apfelstrudel mit Vanillesoße (oder Zahne), Kaiserschmarrn (mit Apfelkompott), Käsespätzle, Wiener Schnitzel mit Pommes, Tiroler Gröstl, Currywurst mit Pommes, Spaghetti Bolognese en Speckplatte.

De Winterstraße is niet het eerste nieuwe concept dat Ploccos Horeca Groep in coronatijd presenteert. Eerder bedacht de familie Gesthuizen al de Foodgarden bij Plok, Jan’s Grote Huiskamer bij Jan&Jan en de Foodrally, in samenwerking met vijf andere Montferlandse horecaondernemers. En het blijft borrelen bij de horecafamilie. Binnenkort komt ze namelijk met alweer iets nieuws. Meer hierover later op Stem van Montferland.

Foto: Bram (links) en Frank Gesthuizen zijn er al helemaal klaar voor. Vanaf zaterdag kunnen in de Winterstraße Plok wintersportgerechten worden afgehaald.