Ploeterend door water en modder, over hekken en strobalen

NIEUW WEHL – Ploeteren door modder en water, springen over strobalen en karren door weilanden, maïsvelden en watergangen. Het zijn de ingrediënten van de Boer’n Drek Run, het ‘hardloopevenement’ dat aan de vooravond van het Wehls Cross Event, op vrijdag 25 augustus, voor de achtste keer plaatsvindt.

Mark Pessink coördineert de run vanuit het bestuur van het Wehls Cross Event. “Het idee voor de Boer’n Drek Run is tien jaar geleden als een lolletje ontstaan”, zegt Pessink. “Om de feesttent op de vrijdagavond ook vol te krijgen en een ander publiek te trekken, dat normaal gesproken niet naar de motorcross gaat. En dat werkt. Veel deelnemers aan de run kijken op vrijdagavond hun ogen uit op het professioneel aangelegde motorcrosscircuit en komen dan vaak ook even naar de cross.”

Parcours

De modderrun wordt gehouden op en rond het crossterrein aan de Monsigneur Hendriksenstraat in Nieuw Wehl. Het parcours is vijf kilometer lang en kan door deelnemers vanaf 15 jaar twee keer worden gelopen. Voor kinderen is er een speciale Kids Drek Run met een lengte van twee kilometer.

“De deelnemers lopen bij boeren over het erf en banen zich een weg over hekken, strobalen en bulten en door de modder in bestaande en voor het evenement aangelegde watergangen”, vertelt Pessink. “De hindernissen, die ze onderweg tegenkomen, zijn allemaal natuurlijk. Vorig jaar hadden we de pech dat het heel erg droog was en er ook nog een bacteriologische verontreiniging was aangetroffen door het waterschap. Toen moesten we kort voor de run het hele parcours omgooien. Nu staan de sloten helemaal vol water, dus succes gegarandeerd!”

Inschrijven

Voorinschrijven voor de Boer’n Drek Run kan nog tot en met woensdag 23 augustus via de website van het Wehls Cross Event. De start van de Kids Drek Run is om 18.45 uur. De volwassenen beginnen om 19.00 uur. Pessink: “Er worden tijdens de runs geen tijden bijgehouden. Het gaat puur om het plezier. Zo doen veel van de deelnemers met hele vriendengroepen mee. Sommigen gaan zelfs verkleed als varken.” Voor alle deelnemers ligt er een T-shirt van de Boer’n Drek Run klaar.