Plavei bouwt vijf betaalbare houten woningen voor jongeren

DIDAM – Woningcorporatie Plavei laat vijf duurzame houten starterswoningen voor jongeren bouwen aan de Schoolstraat in Didam. De energiezuinige woningen worden met voorrang aan jongeren tot 23 jaar en jongeren tussen de 23 en 28 jaar verhuurd.

Hiervoor worden twee woningen aan de Schoolstraat 4 en 6, die al geruime tijd leegstaan, gesloopt. Ze verkeren in een slechte technische staat, waardoor ze niet meer kunnen worden verhuurd. Plavei verwacht de twee woningen rond de jaarwisseling te slopen. Begin 2022 kan dan worden gestart met de bouw van de vijf houten woningen.

Deze bestaan uit houten modules, die onder ideale omstandigheden in de fabriek worden gemaakt en vervolgens op de bouwlocatie in elkaar worden gezet. De voorbereidingstijd wordt hierdoor iets langer, maar het voordeel is dat de woningen binnen enkele weken op locatie in elkaar kunnen worden gezet. De overlast voor omwonenden is hierdoor minimaal.

Vraag
De vraag naar starterswoningen in de gemeente Montferland is groot en er is nauwelijks aanbod van betaalbare woningen. “In de huidige markt is het moeilijk voor starters om een betaalbare woning te vinden”, weet Ajan ter Bogt, directeur-bestuurder van Plavei. “Dit is een mooi plan voor starters die op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning. En dat ook nog eens in het centrum van Didam. Voor ons is het ook een mooie kans om ervaring op te doen met dit soort nieuwe concepten. Wellicht bouwen we in de toekomst meer van dit soort woningen.”

Bouwer van de woningen, Koopmans Bouwgroep uit Enschede, realiseert op dit moment een eigen moderne fabriekshal geWOONhout in Wehl. De woningen in Didam zijn de eerste die in deze fabriek worden gemaakt.

Afbeelding: De artist impression van de vijf energiezuinige starterswoningen, die aan de Schoolstraat in Didam worden gebouwd.