Pietcast en pakjesspeurtocht voor Loilse jeugd

LOIL – De Loilse Radio Podcast maakt zaterdag 21 november voor één keer plaats voor de Kids Pietcast. In de studio zijn vanaf 16 uur Sinterklaas en twee Pieten te gast. En tijdens de speciale Sintrally worden er alleen Sinterklaasliedjes gedraaid.

Ook komt Sinterklaas zelf nog aan het woord en kunnen kinderen vragen stellen aan de Sint en zijn Pieten. De Pietcast wordt gehouden door de Loilse ondernemersvereniging, die doorgaans de Sinterklaasintocht in Loil organiseert.

“Die kan dit jaar helaas niet doorgaan”, zegt Corina de Kinkelaar namens de ondernemers. “Om Sinterklaas niet helemaal stilletjes voorbij te laten gaan, hebben we naar alternatieven gezocht. Eerst wilden we een rondgang met Sint en zijn Pieten langs de kinderen in Loil maken, maar dat is een evenement en dat werd dus ook afgelast. Nu doen we de Pietcast en een pakjesspeurtocht.”

Speurtocht
Die start zaterdag na de uitzending. Hierbij zoekt de basisschooljeugd de komende weken pakjes achter de ramen van verschillende woningen in Loil. “Net als bij de knuffelberenjacht tijdens de eerste coronagolf”, vertelt De Kinkelaar. “Nu tellen de kinderen alleen de pietenpakjes, die voor de ramen in de hele kern van Loil liggen.”

Wie het juiste aantal pakjes telt, maakt kans op een prijs. Daarnaast kunnen kinderen tot en met groep 4 meedoen aan een kleurplaatactie. De kleurplaten kunnen ze ingekleurd voor het raam hangen.