Optreden ROOM op Jeugdorkestenfestival

BEEK/KILDER – Het Regionaal OpleidingsOrkest Montferland (ROOM) treedt zondag 26 januari op tijdens het tiende Jeugdorkestenfestival voor orkesten uit de provincie Gelderland. Het festival vindt plaats bij Muziekschool Oost-Gelderland aan de Bizetlaan 1 in Doetinchem.

Foto6Al vele jaren is het opleidingsorkest van Beek en Kilder, sinds oktober 2011 het Regionaal OpleidingsOrkest Montferland, op dit festival present. Het ROOM zet ook nu weer een divers programma neer met nummers als ‘A view at the Zoo’, ‘Trumpet Voluntary’ en het welbekende ‘I will follow him’ uit de film Sister Act.

Naast ROOM treden ook op het opleidingsorkest ‘Step up’ van De Club uit Didam, het jeugdorkest van de Harmonie Ulft uit Ulft, het jeugdorkest van muziekvereniging GOV uit Gendringen, het jeugdorkest van muziekvereniging St. Antonius uit Breedenbroek, het opleidingsorkest van SBOG uit Gaanderen, het opleidingsorkest en de slagwerkgroep van AMDG uit Wehl, het opleidingsorkest JOOG uit Millingen aan de Rijn en het jeugdorkest van muziekvereniging Udi uit Bemmel.

De optredens worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit musicus Jan Visser en Tijs Huisman, directeur van de Muziekschool Oost-Gelderland. Het orkest met het meest verrassende en muzikale optreden mag aan het einde van de dag de wisseltrofee in ontvangst nemen.

De toegang voor dit festival is gratis. Het eerste orkest treedt op om 11 uur, het ROOM is te beluisteren beluisteren om 12.30 uur.