Ontwerpwedstrijd voor ‘Liemerse vlag’ nadert ontknoping

REGIO – De ontwerpwedstrijd voor een ‘Liemerse vlag’ nadert haar ontknoping. De afgelopen maanden kwamen er diverse creaties binnen. Tot uiterlijk 30 juni kunnen mensen nog een ontwerp opsturen, waarna de verkiezing van de Liemerse vlag plaatsvindt.

Bijna een jaar geleden kwamen de eerste signalen vanuit de inwoners naar buiten, dat er behoefte was aan een eigen Liemerse vlag, als afspiegeling van de Liemerse identiteit. Daarop besloot het projectteam van de regiocampagne ‘de Liemers helemaal goed!’ (DLHG) een ontwerpwedstrijd uit te schrijven.

Omdat DLHG tegenwoordig deel uit maakt van de Liemerse Ambassade vindt de verkiezing plaats onder de vleugels van deze nieuwe organisatie. De Liemerse Ambassade is een initiatief van de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Door het leggen van verbindingen met andere projecten en het helpen zoeken naar middelen wil de Liemerse Ambassade van de Liemers een sterke, duurzame economische regio maken met een aantrekkelijk klimaat voor wonen, werken en recreëren.

‘De Liemers helemaal goed’
De campagne ‘de Liemers, helemaal goed’ is eveneens een initiatief van deze gemeenten om meer bekendheid te geven aan alles wat de Liemers te bieden heeft. Een Liemerse vlag past bij de ambities van de Liemerse Ambassade om verbindingen te leggen in de regio en het Liemerse gevoel aan te wakkeren.

“Er is het afgelopen jaar veel gebeurd binnen de Liemers”, zegt wethouder Tiedink-Koning van de gemeente Duiven. “Met het zojuist gepresenteerde gezamenlijke merkconcept van de Liemerse gemeenten willen we de regio op met name toeristisch gebied een impuls geven. De inmiddels opgestarte activiteiten voor een Liemerse vlag passen daar uitstekend bij. Niet alleen voor het toerisme maar ook voor de inwoners, de verenigingen en de zakelijke wereld.”

Pascal Lindeman, projectleider van de Liemerse Ambassade: “De bewoners van de Liemers hebben de afgelopen maanden prachtige ontwerpen gemaakt. Ook de samen met het Element en Kunstwerk! Opgezette ontwerpwedstrijd voor basisscholen was een groot succes. Nu is het moment om deze fase af te ronden.”

Ontwerpen kunnen tot 30 juni worden gestuurd worden naar vlag@liemerseambassade.nl. Daarna maakt een jury een eerste selectie, waarna de inwoners uit deze selectie een keuze mogen maken.