Ontbrekende schakel tussen Zeddam en ’s-Heerenberg open voor verkeer

ZEDDAM/’s-HEERENBERG – De zogenaamde Ontbrekende schakel (N316) is gistermiddag officieel open gegaan voor verkeer onder de naam Burgemeester van Breemenweg. De weg vormt een nieuwe directe verbinding tussen de bestaande rotondes aan de Terborgseweg bij Zeddam en de Meilandsedijk bij ’s-Heerenberg.

De nieuwe provinciale weg zorgt ervoor dat verkeer gemakkelijker, veiliger en sneller door kan rijden. Het is een belangrijke verbinding tussen Doetinchem en Emmerich en zorgt voor een betere regionale bereikbaarheid voor inwoners en bedrijven. Doordat doorgaand verkeer niet meer door de kernen ’s-Heerenberg, Zeddam, Lengel en Azewijn hoeft te rijden verbetert dit de leefbaarheid.

Doorknippen lintje
De gemeente Montferland en provincie Gelderland hebben in verband met de coronamaatregelen al eerder besloten om geen openingshandeling en ontmoeting van besturen en medewerkers op locatie te organiseren. Er is een openingsfilm gemaakt om virtueel de weg te openen en het lint door te knippen. Vanaf vrijdag 31 juli 15.00 uur is deze video te vinden op de websites van gemeente en provincie. Ook StadsTV Bergh maakte een film over de provinciale weg. Deze film is hieronder te zien.

Video StadsTV Bergh.