Officiële opening vernieuwde Loilse kerk en pastorie uitgesteld

LOIL – In Loil is er het afgelopen jaar hard gewerkt om de kerk en de pastorie een nieuwe en toekomstgerichte functie te geven. Stichting ’t Hart van Loil had die ontwikkelingen vrijdag 26 en zaterdag 27 november graag willen laten zien aan een breed publiek. Door het stijgende aantal coronabesmettingen is echter besloten het feestweekend uit te stellen.  

“We hopen de voormalige kerk nu in het voorjaar van 2022 officieel te openen”, zegt secretaris Maarten Hoksbergen. “Dan proberen we hetzelfde programma te bieden als dat we nu hadden willen doen.”

Hierbij is aan alle doelgroepen gedacht. Op vrijdagmorgen ontmoet jong (de schoolgaande jeugd) en oud (Loilse 65-plussers) elkaar in de kerk. Vrijdagavond worden er in de kerk activiteiten georganiseerd voor de jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. Zaterdagmiddag heeft iedereen de kans om eens rustig in de kerk en de pastorie rond te kijken. De feestelijke officiële opening is op zaterdagavond.

Ondanks alle beperkingen is ’t Hart van Loil wel gewoon geopend voor bijvoorbeeld vergaderingen, afscheid en bijeenkomsten. Meer informatie over verhuur staat op www.hartvanloil.nl of mail naar info@hartvanloil.nl.