Nieuwe coronateststraat in Didam is gratis voor Liemerse bedrijven

DIDAM – Op bedrijventerrein Kollenburg in Didam opent woensdag 19 mei een nieuwe teststraat voor bedrijven in de Liemers. Hier kunnen medewerkers elke werkdag van 9 tot 17 uur gratis worden getest.  

De nieuwe teststraat is een initiatief van Testcoronadirect.nl, het Ministerie van VWS en ondernemersvereniging Lindus. De teststraat is gevestigd aan de Aalsbergen 3. Via de website liemerscoronavrij.nl kunnen ondernemers zichzelf en hun medewerkers aanmelden voor de gratis sneltest.

De test wordt uitgevoerd met de ondiepe neusswab. Na vijftien minuten wordt de uitslag digitaal verzonden. “Een ondiepe neusswab is betrouwbaar mits goed uitgevoerd”, weet Renate Berndsen, verantwoordelijk voor de communicatie bij Lindus. “Daarvoor is een professional aanwezig.”

Coronabestrijding
Eén van de belangrijkste wapens in de coronabestrijding is het testen. De overheid biedt werkgevers de mogelijkheid hun medewerkers snel en kosteloos te laten testen. Door het laten testen wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot en uitval door ziekte en quarantaine verminderd.

“Het belang van vaccineren en het daarnaast inzetten van sneltesten is uiterst belangrijk en helpt ons om zo snel mogelijk uit deze crisis te komen”, zegt Henk Peters, oud-eigenaar van Peters Installatietechniek. “Ik draag daarom graag mijn steentje bij door hiervoor mijn pand beschikbaar te stellen.”

Binnen een dag vond ondernemersvereniging Lindus in haar netwerk de geschikte locatie en door snel te schakelen met de gemeente Montferland kon de teststraat op korte termijn worden ingericht. “Zo doen we precies dat waar we ons altijd voor inzetten: het behartigen van de belangen voor ondernemers in de Liemers”, vertelt Lindus-voorzitter Henk Dekker.

Foto: De nieuwe teststraat opent op bedrijventerrein Kollenburg in Didam.