Na ‘Hartenwens’ ook Valentijnsontbijt voor Loilenaren

LOIL – De Kontaktraad Loil blijft actief. Om de dorpsgenoten te verbinden en een hart onder de riem te steken, organiseerde ze onlangs de actie Hartenwens. Op Valentijnsdag, zondag 14 februari, bezorgen vrijwilligers van de stichting op alle adressen in het dorp een ontbijt.

In het weekend van 23 januari zijn in alle straten van het dorp één of meerdere tassen verspreid met daarin ‘Hartenkaarten’. Daarbij is gevraagd om per huishouden één hartenwens op de kaart te schrijven en vervolgens de tas met kaarten bij de buurman aan de voordeur te hangen. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Er zijn meer dan 600 wensen van Loilenaren verzameld. Vorig weekend zijn alle hartenwensen verzameld en wordt er één digitaal boekje van gemaakt.

Komend weekend krijgt de actie een vervolg met een Valentijnsontbijt voor alle dorpsbewoners. Dat wordt bij alle 632 adressen in het dorp bezorgd, samen met een klein fysiek boekje met een compilatie van alle hartenwensen, een link naar de website waarop alle hartenwensen zijn verzameld en een kaart. “We vragen alle bewoners de kaart op een zichtbare plek achter het voorraam te plakken”, vertelt Frank Gies, één van de initiatiefnemers van de dorpsacties.

Gies legt ook uit waarom al deze acties in Loil worden georganiseerd. “Om, nu het echt nodig is, zoveel mogelijk mensen te steunen. Om ze te helpen door deze moeilijke tijd heen te komen. Ze een helpende hand te bieden en een hart onder de riem te steken.” De acties zijn onder meer mogelijk gemaakt door een geldelijke bijdrage van de provincie Gelderland.

De kaart met de hartenwensen uit de Saluutstraat in Loil. Foto Frank Gies