Montferlandse ondernemers veilen allereerste diner, biertje en wijnproeverij

BEEK – Het allereerste tafeltje op je favoriete terras, het allereerste diner in een restaurant of de allereerste knipbeurt bij je kapper. Wie Montferlandse bedrijven wil ondersteunen als ze de deuren weer mogen openen, kan vanaf deze week via de veilingsite alsallesweermag.nl bieden op unieke kavels.

De veilingsite is een initiatief van de zes Montferlandse horecaondernemers, die ook de Foodrally organiseren. “In Den Bosch en Schaik zijn er al vergelijkbare initiatieven”, vertelt Marcel Beekman, eigenaar van partycentrum De Dèèl in Beek. “Ik hoorde hierover op de radio en ook de andere ondernemers waren enthousiast over het idee. We hebben een veilingsite laten bouwen, die deze week online gaat met de eerste tien tot vijftien kavels.”

Zo biedt Plok een wijnproeverij aan voor vier personen met vinoloog Frank Gesthuizen, inclusief een taxi naar huis. Bij Uitspanning ’t Peeske kunnen mensen bieden op een high beer of wine bij kaarslicht voor vier personen op de vlonder bij de vijver. De Dèèl opent zelf met een 4-gangen barbecuemenu voor vier personen.

“Elke ondernemer in Montferland, die nu noodgedwongen de deuren heeft gesloten, mag een kavel aanbieden”, benadrukt Beekman. “Dus ook de kapper, schoonheidsspecialist, kledingwinkel en andere winkeliers en dienstverleners. En het mag best een beetje ludiek zijn. Als de deal is gesloten, moeten klanten wel het idee hebben dat ze iets unieks in handen hebben. We zoeken bijvoorbeeld nog een horecabedrijf dat het allereerste dansje op de bar aanbiedt.”

Powerhour
Elke week worden er zo’n vijftien nieuwe kavels op de veilingsite gezet. Iedereen kan hier op bieden en de hoogste bieder wordt uiteindelijk met het bedrijf in contact gebracht. “Aan het einde van de week is er een powerhour, waar mensen nog een laatste bod kunnen uitbrengen. Ook zetten we alvast de upcoming kavels voor de week erna op de site om de bieders warm te maken. Een klokje telt elke week af tot het moment dat de veiling wordt gesloten.”

Als de eerste ronde een succes is, willen de ondernemers mensen die net niet hebben gewonnen een voucher aanbieden voor het bedrag dat ze voor een kavel hebben geboden. “Als support voor de lokale ondernemer”, zegt Beekman. “Op die manier kunnen ze toch een bedrijf ondersteunen in deze lastige tijd. Want daar is het ons uiteindelijk allemaal om te doen.”