Ludieks Tentfeest laat all-in concept los, maar blijft laagdrempelig

NIEUW-DIJK – Het Ludieks Tentfeest beleeft zaterdagavond zijn achtste editie. Aan de Smallestraat 6 in Nieuw-Dijk is afgelopen week weer een megatent opgebouwd voor een ouderwets tentfeest met topband Q5 New Style en DJ Hielke op het podium. Verschil met voorgaande jaren is echter dat de organisatie het succesvolle all-in concept heeft moeten loslaten.

“Helaas mag er volgens de vergunning geen glas meer de tent in”, vertelt Frank Stinissen namens de organiserende stichting. “Dat betekent dat we geen flessen bier meer mogen verkopen, maar alleen tapbier. Een krat bier is veel goedkoper dan een fust bier. Daarbij zijn de Coppa cocktails in twee jaar tijd twee derde in prijs verhoogd. Het all-in concept is daardoor niet meer rendabel. Als stichting hoeven we niks aan het feest te verdienen, maar we willen er ook niks bijleggen. De opzet is om er een klein bedrag aan over te houden, dat we weer terug kunnen geven aan de Diekse gemeenschap.”

Sponsoring
De opbrengst van het LuDieks Tentfeest gaat namelijk gedeeltelijk naar de verenigingen in Nieuw-Dijk om de leefbaarheid in het dorp te bevorderen. Zo is de Stichting LuDieks sponsor van voetbalvereniging Sprinkhanen en carnavalsvereniging De 11jes. Ook heeft ze afgelopen jaar een bijdrage geleverd aan de bosploeg, die bezig is geweest met de aanleg van een nieuw wandelpad in het Meikamerbos.

“Onze doelstelling blijft echter ook om een zo laagdrempelig mogelijk feest te organiseren, waar iedereen naartoe kan”, zegt Jeroen Olsthoorn, die net als Stinissen deel uitmaakt van het achtkoppige bestuur van de stichting. “We hebben daarom geprobeerd om de entree- en muntprijs zo laag mogelijk te houden. In de voorverkoop (tot vanavond) kostte een kaartje 10 euro, aan de deur is dat morgen 15 euro. Voor een muntje betaal je 2,50 euro.”

Leeftijdsgrens verlaagd
Door het loslaten van het all-in concept is de leeftijdsgrens voor het feest wel verlaagd. Moest je tot vorig jaar 18 zijn om binnen te komen, nu mogen 16-jarigen ook de tent in. Olsthoorn: “Aan bezoekers onder de 18 mogen we geen alcohol schenken. Dat was voorheen niet te controleren. Nu kan dat wel en zijn dus ook 16- en 17-jarigen welkom.”

De organisatie verwacht zaterdagavond tussen de 700 en 800 bezoekers. De tent biedt echter plek aan zo’n duizend mensen. Wie morgen dus nog naar Nieuw-Dijk wil komen, kan een kaartje bij de entree van de tent kopen. Het feest begint om 20 uur en eindigt om 00.30 uur.