Loilse carnavalisten na twee jaar weer in optocht naar Didam

LOIL – Carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers maakt zich na twee jaar weer op voor een carnavalsfeest en optocht. Tijdens het pinksterweekend vindt er in Loil een speciale boostereditie van het carnaval plaats.

Op vrijdagavond 3 juni wordt er afgetrapt met de sleuteloverhandiging en prinsenreceptie. Vanaf 19.30 uur is het mogelijk om prins Robert en jeugdprinses Lisa te feliciteren in ’t Hart van Loil. Tijdens de receptie kunnen familie en vrienden beide prinsen toespreken vanuit de welbekende buutton. De toegang tot deze avond is voor iedereen vrij.

De zaterdag staat in het teken van de kiekdag van de wagenbouwers. Op eerste pinksterdag gaat om 12.30 uur de optocht van start vanaf de Wehlseweg in Loil. Rons 13.30 uur komt de stoet in het vernieuwde centrum van Didam aan voor een rondje om de kerk. Daarna trekken de wagens en loopgroepen terug naar Loil voor het carnavalsfeest in ’t Hart van Loil.

Voor de jongste carnavalisten begint op maandag, tweede pinksterdag, om 11 uur het D’ramnaval. Deze ochtend vindt ook de prijsuitreiking van de jeugdoptocht plaats. De toegang voor deze ochtend is vrij voor iedereen. Maandagmiddag gaat het carnavalsfeest  van start om 14 uur met om 15.30 uur de prijsuitreiking van de optocht. Daarna volgt een  carnavalsfeest tot 20 uur.

Meer informatie over de optocht en het carnavalsprogramma staat op de website www.vrolijkedrammers.nl en de social mediakanalen van de carnavalsvereniging.