Liberation Routes Didam centraal tijdens geschiedenismaand bibliotheek

DIDAM – In het kader van de Maand van de Geschiedenis is er op zaterdag 29 oktober een lezing en workshop over de Liberation Routes Didam in Bibliotheek Didam.

De Liberation Routes Didam zijn fiets- en wandelroutes langs plekken die met de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding te maken hebben. De Oudheidkundige Vereniging Didam (OVD) stelde deze routes samen. Op 29 oktober vertelt Theo te Wil van de OVD meer over deze routes. Deelnemers krijgen ieder een boekje met een routebeschrijving. Bij de route hoort een app. Wietse ter Braak van SeniorWeb Montferland laat zien hoe die app werkt.

De lezing/workshop is zaterdag van 11 tot 12.30 uur in de nieuwe bibliotheek van Didam in Meulenvelden. Deelname kost drie euro. Dat is inclusief routeboekje, koffie en thee.

De Maand van de Geschiedenis heeft dit jaar het thema ‘Wat een ramp!’, wat leren we van historische rampen? In Bibliotheek Montferland vind je geschiedenisboeken die aansluiten op dit thema. Bezoekers kunnen de gratis krant van de Maand van de Geschiedenis halen met daarin boekentips en artikelen.

Burgemeester Harry de Vries opende de Liberation Routes Didam afgelopen jaar officieel bij Jan&Jan. Foto José Rasing