Lezing Frans Schaars over mythen en muziek in bibliotheek Didam

DIDAM – In de bibliotheek in Didam vindt donderdag 12 december de tweede avond plaats in de lezingenreeks Literatuur en Muziek. In een serie van vijf lezingen neemt schrijver Frans Schaars de deelnemers mee op ontdekkingstocht door de muziekgeschiedenis.

Iedere avond staat er een literair onderwerp centraal. Deze avond heeft als onderwerp Mythen en Muziek. De belangstelling voor mythologie leeft onder veel mensen, niet alleen bij historici of letterkundigen, maar ook onder componisten. Onderzoekers willen de oorsprong, ontwikkeling en betekenis van mythen achterhalen, kunstenaars dragen vaak nieuwe ideeën aan over samenleving of religie.

Tijdens de avond over Mythen en Muziek zijn er bewerkingen van componisten te beluisteren, die hun inspiratie uit drie verschillende streken van de wereld putten. “We beginnen de bijeenkomst met bewerkingen van teksten die bewaard zijn gebleven op kleitabletten uit Irak”, vertelt Schaars. “Daarna wordt er aandacht besteed aan muzikale versies van enkele Griekse en Romeinse mythologieën. Noord-Europa komt met beelden van uitvoeringen als laatste aan de beurt.”

Opgeven voor deze avond kan via de website www.bibliotheekmontferland.nl, telefonisch via 0316-221184 of aan de balie in Bibliotheek Didam aan de Schoolstraat 22. De toegang is 5 euro per lezing. De lezing duurt van 20 tot 22 uur.