Kontaktraad Loil bezorgt ruim 1700 Valentijnsontbijtjes

LOIL – De Kontaktraad trakteerde zondagmorgen ruim 1700 Loilenaren op een Valentijnsontbijt. Veertig vrijwilligers hingen de tasjes met broodjes, beleg, jam, eieren, yoghurt en hartenwensen bij 632 huishoudens in en om Loil aan de deur.

Deze werden vrijdag, zaterdag en zondagochtend vroeg gevuld. “Geert Stienissen is vanmorgen om 5 uur al opgestaan om eieren te koken”, vertelt Tonnie Peters namens de Kontaktraad. “In totaal hebben veertig vrijwilligers meegewerkt aan de actie, maar dat hadden er veel meer kunnen zijn. We moesten mensen afzeggen, omdat we er genoeg hadden.”

Het Valentijnsontbijt was de zoveelste actie van de Kontaktraad in coronatijd. Daarmee wil de stichting de Loilenaren een hart onder de riem steken en verbinden in deze moeilijke tijd. Zo werd in januari ook de actie Hartenwens gehouden, waarbij in alle straten in het dorp tasjes werden verspreid met één of meer ‘Hartenkaarten’. Daarbij werd gevraagd om per huishouden één hartenwens op de kaart te schrijven en vervolgens de tas met kaarten bij de buurman aan de voordeur te hangen.

“Hier is massaal gehoor aan gegeven”, zegt Peters. “Er zijn negentig kaarten teruggekomen met meer dan 600 wensen. Daar is één boekwerk van gemaakt. Het was niet haalbaar om alle mensen een boekje aan te bieden. Daarom zijn alle hartenwensen te lezen op www.loil.nl en hebben we een compilatie van de wensen bij het Valentijnsontbijt gevoegd.”

Dat de acties van de Kontaktraad door de Loilenaren worden gewaardeerd, bleek zondag weer. Zo gaf iemand spontaan 20 euro aan één van de vrijwilligers en bracht een kind een tasje met chocolade voor de initiatiefnemers naar het ‘distributiecentrum’ in de Loilse kerk. “We krijgen ook hele leuke reacties op Facebook”, vertelt Peters. “In coronatijd steeg het aantal volgers van 740 naar ruim 1000. Wij vinden het fantastisch om te doen. Dan is het mooi dat het zo door de mensen wordt gewaardeerd.”