Kiwanis Montferland biedt kinderen ook in coronatijd extraatje

MONTFERLAND – Kiwanis Montferland houdt deze periode verschillende acties voor kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Zo krijgen alle kinderen via de Voedselbank Montferland een chocoladeletter van Sinterklaas en is ook de jaarlijkse wijnactie van start gegaan.

“Wij kopen voor alle kinderen van de voedselbank een chocoladeletter, in totaal 97 letters”, vertelt Brigitte Huldman, vrijwilligster bij Kiwanis Montferland. “Deze letters worden samen met de voedselpakketten uitgedeeld door de Voedselbank Montferland.”

Daarnaast is de serviceclub de jaarlijkse wijnactie gestart, waarvan de opbrengst eveneens ten goede komt aan kinderen uit Montferland die iets extra’s kunnen gebruiken. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van een wijnproeverij, maar vanwege de coronamaatregelen worden de proeverijpakketjes dit keer online aangeboden.

“Mensen kunnen kiezen uit diverse selecties van witte, rode en rosé wijnen”, zegt Huldman. “De proeverijen zijn te bestellen via de wijnwinkel op onze website en worden gepromoot via Facebook. Desgewenst bezorgen we de wijnen ook thuis. De opbrengst gaat net als in voorgaande jaren naar het goede doel.”

Zodra de coronaregels het weer toelaten, geeft Kiwanis Montferland ook nog twee elektrische speelgoed Tesla’s weg. Deze speelgoedauto’s zijn geschonken door bestuurslid Vincent Arentz, eigenaar van het Didamse bedrijf Tradim BV. Huldman: “Wij mogen één kindertesla weggeven aan het Braamhuis in Zevenaar en één aan het brandwondencentrum van het Radboudumc in Nijmegen.”

Uitjes
Dit jaar kon het dagje Efteling van Kiwanis Montferland niet doorgaan. Deze activiteit wordt echter gewoon weer opgepakt zo gauw het mogelijk is. “Het uitje stond in eerste instantie gepland in het voorjaar en is vervolgens verplaatst naar 5 oktober. Op dit moment is het echter niet verantwoord om met bussen vol kinderen op stap te gaan.”

Ook was in deze periode de Kiwanis Montferland Kid’s Club officieel van start gegaan. De serviceclub wilde in samenwerking met filmtheater het Barghse Huus en Filmhuis Didam de Montferlandse Filmdagen voor kinderen houden. “Ook die zijn opgeschort”, zegt Huldman. “Maar hiervoor geldt eveneens dat de activiteit niet is afgelast en plaatsvindt als het allemaal weer kan.”