Kickstart Cultuurfonds helpt kasteel Huis Bergh in coronatijd

’s-HEERENBERG – In kasteel Huis Bergh kunnen er in deze coronatijd dankzij een bijdrage van Kickstart Cultuurfonds toch rondleidingen worden aangeboden. De BankGiro Loterij heeft samen met een aantal grote private fondsen het Kickstart Cultuurfonds opgericht, bedoeld om de culturele sector te ondersteunen bij aanpassingen in de 1,5 metersamenleving.

Bij Huis Bergh kunnen bezoekers daardoor in kleine groepjes een rondleiding met torenbeklimming doen, een rondleiding volgen met de tentoonstelling ‘Liefde voor de Middeleeuwen’ of een muntslag bijwonen op gezette tijden in het weekend. Tijdens de torenbeklimming wordt de wapen- en muntkamer en het dak van het kasteel bezocht.

“Het is voor Huis Bergh heel fijn dat we middels een bijdrage van dit fonds onze activiteiten nu weer wat kunnen uitbreiden”, vertelt Jacqueline Wissink namens Huis Bergh. “Voor de toekomst van het kasteel is het namelijk van belang om, binnen de geldende beperkingen, open te blijven voor publiek zodat we onderhoud van het kasteel en de collectie kunnen blijven waarborgen.”

Een klein groepje bestaat uit een gezin, een huishouden, twee stellen of maximaal vier individuele bezoekers. Zij betalen de normale entreeprijs voor deze privérondleiding. Entreetickets kunnen worden gekocht via de website www.huisbergh.nl.