Jubileumeditie Montferland Run gaat dit jaar niet door

’s-HEERENBERG – De 25e editie van de Pfixx Solar Montferland Run, die gepland stond op 6 december, gaat niet door. Vanwege het coronavirus vindt het bestuur van de Stichting Montferland Run het niet verantwoord om de wedstrijd in en rond ’s-Heerenberg plaats te laten vinden.

De organisatie heeft zo lang als mogelijk gewacht met het nemen van deze beslissing. Zij hoopten op een positieve ontwikkeling aangaande het virus en de daaraan gekoppelde maatregelen. “Het was al snel duidelijk dat het organiseren van de hardloopwedstrijd als volwaardig evenement dit jaar niet haalbaar zou zijn”, zegt Carlo Jansen. “Met een beperkte hoeveelheid deelnemers, geen publiek, beperkte faciliteiten, gefaseerde starten en geen dweilorkesten langs de route zou het evenement zijn karakter en sfeervolle uitstraling verliezen.”

Het belangrijkste voor de organisatie is dat er een veilig, verantwoord en gezond evenement neergezet moeten kunnen worden voor zowel de deelnemers, vrijwilligers, het publiek, sponsors, partners en alle andere betrokkenen. “Gezien de toename van het aantal besmettingen vinden we het de enige juiste beslissing om de jubileumeditie van de Pfixx Solar Montferland Run naar 2021 door te schuiven. We hopen iedereen weer op 5 december 2021 te mogen verwelkomen in ’s-Heerenberg.”

Foto: De winnaar van vorig jaar, de Keniaan Geoffrey Koech, krijgt dit jaar geen opvolger.