Jongeren spelen outdoor game Hunted Montferland

MONTFERLAND – Stichting Welcom en de gemeente Montferland houden van 29 tot en met 31 december ‘Hunted Montferland’, een outdoor gaming evenement. Iedereen tussen 12 en 17 jaar kan met een team meedoen op vijf verschillende locaties in de gemeente.

Het spel wordt gespeeld in ’s-Heerenberg, Kilder, Zeddam en Didam. De start- en finishlocaties zijn voormalig winkelcentrum De Bongerd, het Stadsplein, de parkeerplaats van basisschool Laetare, het Varwijkplein en zwembad de Hoevert.

“Deze lockdown is voor iedereen zwaar, ook voor jongeren”, weet wethouder Ruth Mijnen. “Aan alle kanten krijgen we signalen dat ze zich vervelen. Het jongerencentrum is dicht, er kan niet worden gesport en thuis vrienden opzoeken is ook niet toegestaan. Zelfs buiten is de jeugd beperkt, doordat ze maar met twee personen ergens naartoe mogen. Daarom hebben we samen met stichting Welcom gekeken naar wat wél mogelijk is. Groepsvorming bij een georganiseerd evenement is namelijk gewoon toegestaan.”

Zo ontstond het idee voor Hunted Montferland. Dit is een spannend spel dat buiten wordt gespeeld. Het vindt op vijf locaties plaats in de gehele gemeente, zodat er zoveel mogelijk jongeren mee kunnen doen. Het spel werkt met GPS en de manier waarop je het speelt lijkt op Pokemon Go: je moet rondlopen om je spelkarakter te verplaatsen.

Een aantal criminelen is uit de gevangenis ontsnapt en wil nog een laatste slag slaan om daarna met genoeg geld te rentenieren op een tropisch eiland. Maar fanatieke premiejagers hebben de jacht op deze criminelen ingezet. In dit spel kruipen de deelnemers zowel in de rol van de crimineel als van de premiejager. Halverwege het spel worden de rollen omgedraaid. Het spel wordt buiten gespeeld in een team van twee tot vier personen.

Aanmelden
Door een appje te sturen naar jongerenwerker Joyce (via 06 83603900) kunnen jongeren zich aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.montferland.info/hunted.