Stem van Montferland Joep

Joep’s beslommeringen: Reïncarnatie

Reïncarnatie is de wedergeboorte van een ziel of geestelijk principe in een aards lichaam. Zelf heb ik nooit in reïncarnatie geloofd. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat het niet bestaat. De laatste tijd zijn er echter sterke aanwijzingen die mij aan het twijfelen brengen.

‘Er ist wieder da’. Misschien heeft u onlangs de fictieve film gezien over een Duitse dictator uit de vorige eeuw. Ooit begonnen als populist en geëindigd als massamoordenaar. Het lijkt er nu sterk op dat dit personage is gereïncarneerd en teruggekeerd in het zelf vermeende goddelijke lijf van Thierry Baudet. Thierry, ooit begonnen als opstandige rebel, is dat niveau inmiddels ontstegen en begint met zijn extreemrechtse opvattingen en Nazi-achtige uitingen al aardig op zijn voorganger te lijken.

De genocide in de Tweede Wereldoorlog in twijfel trekkend, de Nürnbergprocessen niet legitiem verklaren en zijn achterban inmiddels een leger noemend, herken ik toch duidelijk een kleine, valse Adolf in hem. Niet dat wij het zogenaamde leger van Thierry kunnen vergelijken met de SS, maar TT, de Thierry Troepen zou iets kunnen zijn, of anders BB, de Baudet Boy’s (als Donald dat laatste tenminste goedkeurt).

De wereldgeschiedenis heeft hopelijk de mensheid geleerd dat dit soort idioten, ijdeltuiten en blaaskaken de wereld niet verbeteren, maar deze in ellende en chaos storten. Als dan straks de rookwolken zijn opgetrokken en dit personage het toneel heeft verlaten, zullen zijn volgelingen zich misschien afvragen: ‘hoe hebben wij dit kunnen laten gebeuren’.

Nou, de verklaring is simpel. Er zijn nu eenmaal meelopers, die braaf achter de grote roerganger aanlopen. Er zijn nu eenmaal mensen met extreme gedachten en er zijn mensen die graag in de schijnwerpers staan, liefst zo dicht mogelijk binnen het aura van hun afgod. Ik ben geen stemwijzer, maar ik hoop zeer dat de mensen wijzer stemmen.

‘Slechte herders zijn de ondergang van de kudde’