Stem van Montferland Joep

Joep’s beslommeringen: Gekibbel

Afgelopen zaterdag werd de politieke chaos in de gemeente Montferland breed uitgemeten in De Gelderlander met als kop ‘Gekibbel in gemeenteraad’. In dit artikel werd melding gemaakt van het feit dat het in de Montferlandse gemeenteraad één grote puinhoop is en dat partijen elkaar tegenwerken. Trainer De Baat zou niet sterk genoeg zijn en het team niet meer aan de praat krijgen. Hij heeft zelfs een gele kaart gekregen in de vorm van een motie van treurnis.

Treurnis?! Treurig zou men het moeten noemen. Misschien is het wel zo dat de trainer onvoldoende zijn invloed heeft laten gelden, maar het zijn nog altijd de spelers die het moeten uitvoeren. Treurig dat volwassen mensen, die het algemene belang van de gemeenschap voor ogen zouden moeten hebben, elkaar te vuur en te zwaard bestrijden.

Volgens mij gaat het in de maatschappij maar om een paar belangrijke elementen: gezondheidszorg, veiligheid, economie, infrastructuur, leefbaarheid, onderwijs en een goede sociale cultuur. De rest is bijzaak of kan in een van de bovengenoemde categorieën worden toegevoegd. Of partijen en partijleden nu links of rechtsdenkend zijn, of zich ergens in het midden wanen, iedere serieuze partij zou zich moeten inzetten om deze elementen zo optimaal mogelijk te maken. Helaas is de praktijk anders.

Misschien is het wel zo dat de trainer niet goed kan zwemmen en de Montferlandse politici hem daarom zonder bandjes in het diepe pleuren. Misschien is het een keer goed om alle raadsleden samen op een vlot te zetten met daarop slechts één zielig zeiltje en twee roeispanen zodat zij wel moeten samenwerken. Ze kunnen natuurlijk ook lekker blijven kibbelen en langzaam verzuipen met in hun kielzog de Montferlandse bevolking.

‘Domheid, traagheid, hoogmoed en haat doen de samenleving wankelen’