Informatieavond TVD over nieuwe racketsport padel

DIDAM – Tennisvereniging Didam (TVD) wil haar activiteiten uitbreiden met de snelgroeiende racketsport padel. De vereniging heeft de ambitie om in de toekomst twee padelbanen aan te leggen op haar sportpark. Ze houdt hierover op 16 december een informatiebijeenkomst voor zowel de eigen leden als andere geïnteresseerden.

“We willen als vereniging graag doorgroeien en vernieuwen”, zegt voorzitter Eric Jansen. “Door middel van een breder en uitdagender aanbod van activiteiten verwachten wij die groei te realiseren. Padel is al een grote sport in Spanje en Zuid-Amerika en wordt in Nederland ook steeds populairder. TVD wil hier graag op aanhaken.”

De Didamse tennisvereniging heeft hier inmiddels met vertegenwoordigers van de tennisbond en leveranciers van padelbanen over gesproken. Ook heeft er een padelclinic (foto) plaatsgevonden, waaraan zo’n dertig tennissers en andere sporters hebben deelgenomen. Daarnaast is er binnen de vereniging een padelcommissie gevormd.

Jansen: “De deelnemers aan de clinic waren heel enthousiast over deze nieuwe sport. Nu willen we ook graag de andere leden en belangstellenden informeren over de plannen en mogelijkheden.” De tennisvereniging houdt daarom op maandag 16 december vanaf 20 uur een informatieavond in haar clubhuis aan de Luynhorststraat 8 in Didam.