Hotel Havezathe Carpe Diem stroomt vol met wildliefhebbers

ZEDDAM/VETHUIZEN – Bij Havezathe Carpe Diem is half oktober het wildseizoen begonnen. Chef-kok Lars Elshof (foto) en zijn team bereiden sinds twee weken wildmenu’s van drie gangen, die kunnen worden uitgebreid tot zeven gangen. “Maar we serveren ook a la carte gerechten.”

Dit jaar staan er wilde gans, wilde eend, wilde duif, ree en hertenkalf op de kaart van Havezathe Carpe Diem. “We werken met spannende smaakcombinaties en warme smaken”, vertelt chef Lars. “In onze keuken combineren we de klassieke wildsmaken met nieuwe structuren en combinaties. Zo hebben we bij de wilde eend een kumquat met rode biet en kruidkoek. In de kruidkoek verwerken we miso, waardoor je een diepere en spannende smaak krijgt.”

Ook serveert Havezathe Carpe Diem een dessert op basis van aardpeerstructuren met een toffee van gerookte hazelnoten. “Door deze smaakcombinaties proberen we onze gasten te verrassen”, zegt chef Lars. “Wij zetten de gasten verfijnde gerechten voor, maar wel met redelijk klassieke smaken.”

Het wild dat in de keuken van Havezathe Carpe Diem wordt bereid, komt grotendeels uit de Achterhoek. Vooral het kleine wild, zoals het gevogelte, wordt uit de eigen streek gehaald. “Het hertenkalf halen we uit Duitsland, omdat daar het aanbod groter is”, weet chef Lars.

Arrangementen
Onder de noemer Wild eten in de Achterhoek biedt Havezathe Carpe Diem ook diverse arrangementen. Er is onder andere een wijnarrangement verkrijgbaar en het is mogelijk een wildarrangement te boeken in combinatie met één of twee overnachtingen in het hotel. “Zo hebben we een tweedaagse culinair wildspecial voor 99 euro per persoon. Die bestaat uit koffie of thee bij aankomst, een overnachting, ontbijt en een driegangen wilddiner.”

Volgens Pim Wijnands worden de wildmenu’s goed ontvangen door zijn hotelgasten. “We hebben nu veel gasten die een overnachting in het hotel boeken, omdat ze bij ons willen uiteten”, vertelt Pim. “Uiteten XL, met een kamer en ontbijt erbij. Ook mensen uit de buurt maken gebruik van het wildarrangement. Zij gaan meestal eerder aan tafel, zodat ze ook gebruik kunnen maken van het wijnarrangement, dat we maar tot 20 uur mogen serveren.”

Verspakketten
Nu de horeca voorlopig is gesloten voor gasten die alleen komen eten en drinken, start Havezathe Carpe Diem mogelijk ook weer met de verspakketten ‘In de huid van de Chef’. “Daar is veel vraag naar”, weet Pim. “In de eerste periode van de coronacrisis hebben we daar veel positieve reacties op gehad. We kijken nu naar de mogelijkheden om de verspakketten weer op een aantal momenten te leveren.” 

Het wildseizoen duurt nog tot 15 januari. Meer informatie over het wildseizoen bij Havezathe Carpe Diem staat op www.wildetenindeachterhoek.nl/carpe-diem. Bekijk ook de promovideo op Facebook. Havezathe Carpe Diem is gelegen aan de Langeboomsestraat 5 in Vethuizen (Zeddam). Reserveren kan via de website of telefonisch via 0314-651424.